A harmadik Pezsgőkonferencia egyik különlegessége, hogy messze nem csak a szakmának szóló programot kínál, hiszen már a napközbeni előadások is kóstolóközpontúak lesznek, a délután kezdődő Pezsgőünnep pedig rendkívüli gasztronómiai és kulturális élményt kínál. Lássuk, hogy milyen programmal készülnek a szervezők!
A harmadik Pezsgőkonferencia már a plenáris részében is izgalmas, kóstolókkal tarkított programot kínál majd. Három masterclass keretein belül mutatkozik be a Kreinbacher Birtok, a Kárásztelek Pezsgőpincészet és a Sauska Pincészet; az ő munkájukon és italaikon keresztül keresik a résztvevők a választ arra a kérdésre, hogy, hogy jelenleg hol jár hazánk a világ pezsgőelitjéhez képest.
Nagyon izgalmasnak tűnik a Champagne Charles Heidsieck szakértőjének Maxime Watelet-nek a reserve borokról szóló előadása, de kiemelt érdeklődéssel várhatjuk a klímaváltozásnak is köszönhetően a világ élvonalába törő Egyesült Királyságban, a Gusbourne Birtokon tevékenykedő Charlie Holland gondolatait.
Az ezt követő kerekasztal keretein belül a felkért szakemberek majd a fő témára reflektálnak, hogy az ő nemzetközi tapasztalataik szerint hol tartunk, milyen úton juthat el Magyarország is a legjobbak közé. Bár már a rendezvény napközbeni része is a kóstolást helyezi középpontba, a délután kezdődő Pezsgőünnep még ehhez képest is rendkívüli gasztronómiai és kulturális élményt kínál: a vezetett champagne-kóstoló egyes tételeihez ugyanis a felkért séfek komponálják meg a menüt, amelyhez élőzene és a csodás etyeki szőlősorok biztosítják a tökéletes hátteret. Az ezt követő, az eseményt záró openbarban pedig egyénileg is végig lehet majd kóstolni a legjobb hazai és nemzetközi pezsgőket.
Tematika Előadói szekció | Agrárminisztériumi Megnyitó – Köszöntőbeszéd | Előadások és kóstolók a legkiválóbb hazai és nemzetközi pezsgőházak, szakemberek részvételével: (Az előadók listáját a szervezés ütemében folyamatosan töltik fel) *** Kreinbacher Masterclass Prisztavok Zoltán Kereskedelmi és marketing vezető, Kreinbacher Birtok Pezsgő és csúcsgasztronómia Maxime Watelet Export Manager Europe, Champagne Charles Heidsieck Réserve wines through the eyes of Champagne Charles Heidsieck Réserve borok a Champagne Charles Heidsieck szerint Charlie Holland (Head Winemaker / főborász, Gusbourne Estate): Best practice of British winemaking A brit borkészítés legjobb példái Carassia Masterclass Kovács Zoltán társtulajdonos, Kárásztelek Pezsgőpincészet Bemutatkozó és birtokkóstoló Sauska Masterclass (egyeztetés alatt) Sauska Krisztián tulajdonos, Sauska Pincészet Bemutatkozó és birtokkóstoló | | Kerekasztal szekció | Kerekasztal – Téma: „Magyar utak a világ pezsgőelitje felé” Résztvevők: Bányai Gábor Botond a BORIGO alapító főszerkesztője, Borászok Barátja 2021 Csapody Balázs a Kistücsök Étterem tulajdonosa, a Borászok Borásza alapítványának kuratóriumi tagja Marczingós Zoltán a Bor és Más alapítója, a francia borok kiemelkedő szakértője Tüű Péter kétszeres magyar sommelier bajnok, a Champagne Master-Level „highest honors” diploma birtokosa Témavezető: Rókusfalvy Pál | | Pezsgőünnep | Champagne- és pezsgőkóstoló, csúcsgasztronómia! A konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül hozzuk el Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínál Litauszki Zsolt (kreatív séf, BDPST Group) és Fülöp Zoltán (séf, Rókusfalvy Fogadó), hogy hangulatos zene mellett élvezhessük a naplementét az etyeki szőlős környezetben. |
|
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!
www.pezsgokonferencia.hu
Facebook