Újra együtt tesztelhettünk!

Szerkesztőségünk részéről mi is túl vagyunk a pandémián, igaz ugyan hogy májusra tervezett bortesztünk kissé átcsúszott a júniusba, de végre ismét együtt tesztelhettünk! Mint általában tavasszal, így most is az illatos borokra fókuszáltunk, mellette megkóstoltuk a tesztre érkezett gyöngyözőborokat is. A tesztet Szerkesztőségünk kihelyezett központjában, a Tisztviselőtelepen tartottuk. Két bizottság kóstolta a könnyed, illatos borokat, míg a harmadik a gyöngyözőborokat.

Munkában az A bizottság

Szerkesztőségünket ezúttal a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Szőlészeti és Borászati Intézete részéről Sólyom – Lesskó Annamária, valamint Dr. Pásti György egészítette ki. Mivel az illatos borok közül a Mátra kiemelt szerepet tölt be, így erről a borvidékről is szép számmal kooptáltunk borászokat a szakmai munkánk erősítése céljából.

Két mátrai borász erősítette a B bizottság munkáját, Kovács Zita, valamint Hordós Attila

 

A gyöngyöző borokat kóstoló bizottságban helyet kapott Dunai Ágnes, valamint Csernyik István is a Mátrai Borvidékről

Kiváló atmoszféra, szép borminták, jó társaság, szép idő, kellemes környezet, virágzó fák és bokrok, egyszóval minden megadatott ahhoz, hogy együtt örülhettünk a pandémiás korszak lezárásának, és bizalommal nézzünk előre. Lapunk minden nehézség árántúlélte, lekúzdötte ezt a korszakot, amiből többet nem kérünk, tele vagyunk tervekkel, elképzeléssel, beindítottuk a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka pályázatot, így aztán optimistán tekintünk a jövőbe!

Három testőr a Mátrából: Hordós Attila, Csernyik István, valamint Molnár Gábor