Elhalasztják a 2020-as Franc&Franc-t

A Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Tenkes Borvidékfejlesztő Np. Kft. a jelenlegi pandémiás helyzetben, a vendégek biztonságát szem előtt tartva úgy döntött, hogy elhalasztja a novemberre tervezett Franc&Franc rendezvény mindkét napját.

A Cabernet Franc fajta köré szerveződő egyedülálló programsorozat számos nemzetközi és hazai szakértőt, újságírót, borászt és borkedvelőt egyaránt megmozgatott, az elmúlt öt évben több ezer látogatója volt a Franc&Franc köré szerveződő szakmai és közönségprogramoknak. Az idei év előkészületei már hónapok óta zajlanak, ám a 2020-as év minden tekintetben rendkívüli körülményeket hozott.

Több borvidéki közösségi egyeztetést és szakértői véleményeket is figyelembe véve, amely során a biztonsági óvintézkedéseket jártuk körbe – bármennyire is szerettük volna megrendezni a sokak által idehaza és külföldön is várt rendezvényt -, végül a legfelelősségteljesebb megoldást kellett választanunk, ez pedig a Franc&Franc elhalasztása 2021. november 19-20. dátumra.

Akik már megvették a jegyeket a Jegymesteren, azok vagy automatikusan érvényesek lesznek a 2021-es Franc&Franc-ra, akik pedig vissza szeretnék váltani a jegyet, a visszaváltási igényüket 2020. december 31-ig jelezhetik a Jegymester felé, és természetesen visszakapják a befizetett összeget.

Az elhalasztás kapcsán némi kárpótlás, hogy a 2021-es év két cabernet franc-os rendezvényt is tartogat majd – remélhetőleg addigra javuló járványügyi helyzetben ezek megrendezésre is kerülhetnek. A szokásos novemberi esemény mellett egy új kezdeményezés is elindul, ez pedig 2021. június elején valósul meg, amikor a Villányi borvidék megrendezi az első nemzetközi cabernet franc versenyt, a Franc du Monde-ot. A borversenyhez majd számos szakmai és közönségprogram is társul, ezekről már a közeljövőben érkeznek az első részletek.

Nem maradt el viszont az idei TOP12 Villányi Franc kiválasztása és nem marad el ezeknek a boroknak a bemutatása sem. Ennek kissé rendhagyó premiert szervezünk, hamarosan több információval szolgálnak a www.facebook.com/villanytermeszetesen és a villanyiborvidek.hu oldalakon.