Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2020 – tanácsok a versenyző birtokoknak

legszebb szolo 2018 1

A Bor és Piac kiírta a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2020. évi versenyét. A verseny menete hasonló a tavalyihoz. A részletes kiírást itt tudja megtekinteni

 

A versenyben nem csak az oklevéllel jutalmazott 9 borászat (a kategóriák 3 dobogósa) nyer, hanem azok is, akik nem kerülnek be az idei döntőbe, hiszen az adatlapjukat akár több ezren is megnézik, aminek a marketingértékét nem akarjuk most hangsúlyozni.

Egy birtok népszerűsítéséhez csak annyit kell tenni, hogy a tulajdonos vagy megbízottja benevezi a versenybe. Lássuk, mit tegyen az, aki eredményesen szeretne szerepelni. (Azoknak a figyelmét különösen szeretnénk felhívni az alábbiakra, akik a borespiac.hu megújulása előtt, még a régi oldalunkra töltötték fel az adatlapjukat. Azok az információk átjöttek az új oldalra, de a kis képek természetesen kicsik maradtak.)

 

Ha az Ön birtokának még nincs adatlapja, nevezze be egyszerűen a versenybe. Ennek nincs költsége, csak egy kis figyelmet kell fordítania rá. Először is kattintson a Bor és Piac weboldalán a Borászatok menüpontra, majd az oldal jobb szélén keresse meg a FELTÖLTÖM A BIRTOKOM ADATAIT gombot. Kattintson rá, és töltse ki értelemszerűen: válassza ki a borvidéket, írja be a birtok elérhetőségét, fontosabb munkatársait, töltsön fel egy kiemelt és 11 további képet (az ideális méret 1500*900 pixel, fekvő jpg), válassza ki az általunk összeállított listából a birtokon művelt szőlőfajtákat (a SZŐLŐFAJTÁK MENTÉSE gomb megnyomása után automatikusan visszakerül az adatlapra), és amikor mindennel elkészült, még jelölje be a “nem vagyok robot” négyzetét, és nyomja meg legalul az ELKÜLD gombot. Ezzel készen is van, máris bekerült a versenybe. (Vigyázat, szerkesztés közben ne lépjen ki az adatlapról, mert akkor elvesznek az addig feltöltött adatai.)

feltöltéshez segítség

 

Ha az Ön birtokának már van feltöltött adatlapja, nézze át, és szükség szerint javítsa, szépítse. A következőkre kérjük:

– Nézze meg a saját birtoka adatait, és ha valamit javítani kell, írja meg a legszebb@borespiac.hu emailcímre. A javítás akkor a leggyorsabb, ha a módosítandó bekezdést egyben átküldi nekünk.

– Ha a fotógaléria első képe most álló formátumú fotó vagy logó, javasoljuk, küldjön helyette egy fekvő képet. A képek ideális mérete 1500*900 pixel, akkor jelennek meg szépen a galériában. Ha nincs barátságban a Photoshoppal és a pixelekkel, küldjön minél nagyobb, legalább 1 MB méretű fotót, mi átméretezzük és feltöltjük.

– A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2020 verseny szabályaival összhangban három kategóriába soroltuk a birtokokat: kisbirtok (legfeljebb 10 hektár megművelt szőlő), középbirtok (11-50 hektár között), nagybirtok (51 hektár fölött). A rendelkezésünkre álló információk alapján besoroltuk a birtokokat. Ha tévedtünk, jelezze, átsoroljuk a birtokát!

– A birtokon termesztett szőlőfajtákat címke formájában el lehet helyezni az adatlap alján, az új regisztrációk már így készülnek. Ha az Ön régebbi adatlapján jelenleg nem szerepelnek a szőlőfajták, küldjön nekünk egy listát, és mi kiegészítjük az adatlapot. (Ez a felhasználók számára lesz hasznos kiegészítés: ha például valaki Kadarkát szeretne kóstolni, csak rákattint a Kadarka címkére, és a www.borespiac.hu oldal azonnal listázza számára a Kadarkát termelő birtokokat.)

– Ha vállalkozásának több borvidéken is van pincéje, ültetvénye, akkor azokat borvidékenként külön töltse fel.

– Ha úgy ítéli meg, hogy nem javítani szeretne, hanem inkább teljesen új adatlapot és fotókat töltene fel, jelezze nekünk, akkor töröljük a régi adatlapot, Ön pedig a régi oldal törlése után készíthet egy új, jobb, szebb, alaposabb birtokbemutatót. Ehhez csak kattintson a https://borespiac.hu/boraszatok/oldal jobb szélén látható FELTÖLTÖM A BIRTOKOM ADATAIT gombra, és járjon el úgy, ahogy a cikk elején leírtuk.