A Lidl exportálta a magyar palackos borok csaknem 30 százalékát

A Lidl Magyarország 5,1 milliárd forint értékben szállított palackos borokat a külpiacokra tavaly, ez a teljes magyar palackos borexport csaknem 30 százaléka.

A Lidl a kormányzati törekvésekkel összhangban 2014-ben elindította a magyar borászatokat, pincészeteket támogató Lidl Wine Expo Hungary programját, ennek köszönhetően folyamatosan nő a hazai borok népszerűsége Magyarországon és külföldön is.

A Lidl összesen 23,7 millió palack magyar bort értékesített tavaly itthon és külföldön.

Az élelmiszerlánc Európa 12 országába 142 féle magyar bort exportált az elmúlt évben, a legnagyobb felvevőpiac Németország, Lengyelország és Nagy-Britannia volt. A legnépszerűbb borfajták közé a szürkebarát, a királyleányka, az egri bikavér és a tokaji furmint tartozik.

Magyarországon a Lidl csaknem 12 millió palack magyar bort adott el tavaly, ami majdnem 23 százalékos emelkedés az előző évhez képest. Az élelmiszerlánc tapasztalatai szerint a magyar vásárlók a magyar borokat részesítik előnyben. Az állandó kínálatban szereplő termékek közül az Irsai Olivér a legnépszerűbb, de kedveltek a könnyed rozéborok és a tradicionális gyümölcsös vörösborok is.

A magyar fogyasztókat továbbra is az árérzékenység jellemzi, de a vásárlók sokkal nyitottabbak és egyre nő az érdeklődés a minőségi borok iránt, így egy-egy palackért hajlandóak akár magasabb árat is kifizetni – közölte a Lidl Magyarország.

(Forrás: MTI)