Búcsú Kanesütz Tibortól

Váratlan hirtelenséggel, 63 éves korában elhunyt Kanesütz Tibor, a Tokaji Borlovagrend alapító tagja.

Kanesütz Tibor a sátoraljaújhelyi plébániatemplomban a boráldást követően

Az embert mindig megrendíti a halálhír, különösen akkor, ha egy baráttól kell búcsúznia. A történet hihetetlen, hiszen mint minden évben, idén is január 19-én egymás mellett álltunk Sátoraljaújhelyen, hogy megkoszorúzzuk a Tokaji Borlovagrenddel Szepsy Laczkó Máté emléktábláját a főtéren. Utána bevonultunk a plébániatemplomba, ahol most is ökumenikus áldásban részesült a bora, amit vidáman vitt haza, hogy minden hordójába öntsön belőle valamennyit.

2020 január 19-én. Müller István és Kubus László borlovagok társaságában

Azt szokták mondani, hogy bort készíteni, és bort eladni az két külön szakma. Ő talán kivételt képezett ez alól, hiszen ügyes volt borásznak is, és ügyes volt eladónak is. Megvolt hozzá az a pozitív életszemlélete, az a gyakorlatias hozzáállása, hogy ha van egy feladat, akkor azt meg kell oldani. Ha pedig valamit teljesíteni kell, akkor sokkal egyszerűbben megy, ha vidáman állunk hozzá.

Két borlovag, két oroszlán, két Tibor. Szent Orbán napon Monokon Kanesütz Tibor a szerzővel

Kanesütz Tibor, a Tokaji Borlovagrend alapító tagja azok közé tartozott, akikre az ember minden körülmények között számíthatott. Nyílt egyénisége, örök jókedvet sugárzó lénye minden társaságban közkedveltté tette. Még két hét sem múlt el azóta, hogy együtt ünnepeltünk Szent Vince napján. A szentmisét követően megkérdeztem, eljön-e Monokra májusban, hogy részt vehessünk a Szent Orbán körmeneten. Ő a tőle megszokott természetes vidámsággal mondott igent. Tibor, hiányozni fogsz valamennyiünknek, és nem csak az Orbán napi körmeneteken.

(dékány tibor)