Az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) XVII. Kongresszusán a Legjobb Európai Borászat címet adományozta a Hajós-bajai és a Villányi Borvidéken is aktív Koch Borászatnak.
A nagy múltú szervezet az európai nemzeti bor- és gasztronómiai társaságokat, szakmai egyesületeket fogja össze, és minden évben 1-3 borászatot ismer el a fenti kitüntetéssel. 2011-ben hasonló címmel díjazta a Bock Pincét, míg 2013-ban Tiffán Edét tüntette ki a szakmai díjjal. Idén a valenciai Bodega Cooperativa Vinícola Requenense és a trentói, mintegy 4500 szőlőtermelőt egyesítő Cavit borászat mellett Koch Csaba vállalkozását ismerték el így.
A díjat nem csupán megkérdőjelezhetetlen szakmai munkájáért kapta a Koch Borászat, hanem azért is, mert élen jár a nemzeti alapanyagok felhasználása és a nemzeti hagyományok ápolása érdekében. Érdekesség, hogy hasonló címmel éttermeket is kitüntetnek: 2011-ben a Bock Bisztró, míg 2014-ben a Kistücsök kapta meg ezt az elismerést.