Programkavalkád Bodrogkeresztúron

Színes és változatos programkavalkád várta idén a Mindszent Havi Mulatság résztvevőit. Helyi termelők kezdeményezésére jött létre 9 évvel ezelőtt, 2010-ben Bodrogkeresztúrban a Mindszent Havi Mulatság, amelyen a település borászai, kézművesei és művészei látják vendégül, és ismertetik meg az érdeklődőkkel a települést, a helyi értékeket.

Idén az utolsó meleg őszi napokat kihasználva változatos programok várták az érdeklődőket. Dűlőtúrák és borvacsorák bodrogkeresztúri borokkal , tematikus borkóstolók, pezsgőkóstolás, szüret, mustkóstolás és aszúszedés, kiállítások, folk- és jazz koncertek, egész napos programok a borászatoknál, kézművesek, népi játékok és gyerekfoglalkozások.

Molnár Péter, Dékány Tibor, és Müller István a „Szőlőhegyek Szakralitása” c. kiállítás megnyitóján

Idén a programok sorából kiemelkedett a Henye Borházban Almási Tamás: Folyékony arany c. filmjének hegyaljai ősbemutatója. A filmet zsúfolt nézőtér előtt mutatták be, az eseményt 10 év aszúkóstolója követte, majd dzsesszkoncerttel ért véget a tartalmas programsorozat.

A „Szőlőhegyek Szakralitása” 2020 tavaszáig megtekinthető a Patricius Borházban

A Patricius Borházban  megnyílt Dékány Tibor fotóművész „Szőlőhegyek Szakralitása” című kiállítása. ­­­A kiállítás házigazdája Dr. Molnár Péter, a Patricius Borház igazgatója volt. A kiállítást megnyitotta Müller István, a Tokaji Borlovagrend alapító tagja. A kiállítás 2020 tavaszáig megtekinthető.

Katherine Chapman kiváló helyi sajtkészítményekkel varázsolta el a kíváncsiskodókat

A Füleky Pincészet Bodrogkeresztúr legszebb kúriájában központi helyet foglal el a település életében és Tokaj borászatában.   A fiatal és energikus borász, Brezovcsik György egész nap fáradhatatlanul foglalkozott a vendégekkel, látogatókkal, akik között szép számmal akadtak külföldiek, főként lengyelek.

Estére fényárba borult a Füleky Pncészet

Az eseményen a szép borok mellé kellemes gasztronómiai élmények társultak. Az „Anyukám mondta” étterem kitelepült a kastélyparkba, és Kathetine Chapman sajtbemutatót tartott. Az este beálltával pedig különös élményként fényfestés borította be a környező épületeket.