Mindszent Havi Mulatság

Helyi termelők kezdeményezésére született meg 9 évvel ezelőtt, 2010-ben Bodrogkeresztúrban a Mindszent Havi Mulatság, amelyen a település borászai, kézművesei és művészei látják vendégül, és ismertetik meg az érdeklődőkkel a települést, a helyi értékeket.

Az utolsó meleg őszi hétvégét kihasználva Tokaj változatos programokkal várja a vendégeit! Dűlőtúrák és borvacsorák bodrogkeresztúri borokkal , tematikus borkóstolók, pezsgőkóstolás, szüret, mustkóstolás és aszúszedés, kiállítások, folk- és jazz koncertek, egész napos programok a borászatoknál, kézművesek, népi játékok és gyerekfoglalkozások. A borok mellé a finom fogásokat a környék legjobb éttermei, szakácsai, sajt-, lekvárkészítői biztosítják.

A borászok által megrajzolt térképet helyi termelők színesítik. Kóstolni lehet helyi mézet, sajtot, lekvárt, szörpöt, sőt bármennyire bizarrnak tűnik, még borecetet is. A kultúrának is nagy szerep jut, az udvarokban koncert hallgatható. A helybéli lakosok szüreti felvonulása is szórakoztató. Faluszerte gasztronómiai élményeket lehet gyűjteni.

Nagy megtiszteltetés, hogy Almási Tamás Folyékony arany c. filmjének hegyaljai ősbemutatója is a a rendezvényen várható, amit egy exkluzív aszúkóstoló is követ.

(Forrás: Tourinform Tokaj)