Mindszent Havi Mulatság tizedszer

A szüret mindig is okot adott ünneplésre. Idén immár épp tizedik alkalommal rendezik meg Bodrogkeresztúron a Mindszent Havi Mulatságot.  Ez az igazi vérbő szüreti mulatság bővelkedik vizuális-, zenei, tánc-, borkóstolási-, és gasztró élményekkel.

Borkóstolás a Dereszla Pincészetnél

Bodrogkeresztúr a Tokaji Borvidék egyik legvonzóbb települése, már csupán azért is, mert a legtöbb gólyafészekkel rendelkezik a régióban. A szeptember 27-28.-i hétvégén a térség borászatainak összefogásával nagyszabású eseménysorozat várja a borkedvelőket élő zenével, kiállítással, film-előadással, kézművességgel és különféle stílszerű rendezvényekkel. Aki szeret mozogni, az részt vehet elemlámpás pincelabirintus-túrán, vagy akár dűlőtúrán is.

Patricius Borház, Dékány Tibor kiállításának helyszíne

A rendezvényekben résztvevő borászatok a Dereszla, a Bodrog Borműhely, a Füleky Pincészet, a Hangavári Pincészet, a Henye Borászat, az Illés Pince, a Patricius Borház, és a Tokaj Nobilis. Az előadóművészek közül néhány: Hot Jazz Band, Melounge Duo, Ruby Harlem, Ildi Rider, Bakos László gitárművész, Karády István, Jazz Inside, Miriam.

Dékány Tibor: Szőlőhegyek őrzője

Az eseménysorozat részeként a Henye Borászatnál szeptember 27-én délután levetítik Almási Tamás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező Folyékony Arany – Az Aszú nyomában c. dokumentumfilmjét. Szeptember 28-án du. 2 órakor kerül sor a Patricius Borházban Dékány Tibor fotóművész Szőlőhegyek Szakralitása című kiállításának megnyitására.

A teljes programról itt található részletes tájékoztató.