MITISZOL? goes Balaton!

Természetes borok, organikus ételek és két felvidéki űrturista elképesztő lemezei a Káli medence egyik legszebb helyszínén Augusztusban!

Ha valakiben van elég kurázsi, veszi a bátorságot és eltávolodik a Balaton északi partjának 5km-es, közvetlen vonzás körzetétől, könnyen érhetik még kellemes meglepetések. Mind építészeti, mind pedig természeti adottságok szempontjából, megéri hátra hagyni a vízpartot és rácsodálkozni a gádoros parasztházak, árnyékot adó diófák, hosszú udvarok és kőből rakott pajták jellegzetes Balaton felvidéki hangulatára. A szentbékkállai templom lábánál fekvő PEGAZUS olyan hely, ami ezeket a tulajdonságokat koncentráltan tartalmazza. Hatalmas fák, futó növényekkel benőtt kőfalak és egy 200 éves épület a falu legmagasabb pontján.

Nem meglepő, hogy a MITISZOL? csapata erre a helyszínre álmodta meg első balatoni rendezvényét! A csak természetes, natúr, organikus és biodinamikus borokkal dolgozó cég az első volt, aki feltette a kérdést Magyarországon: Tudod, hogy MITISZOL?

“Organikusan vagy biodinamikusan: felszívódó vegyszerek és gyomirtó nélkül művelt egészséges, tiszta szőlő, minimális beavatkozás a pincében. A borhoz nincs semmi hozzáadva és nincs belőle semmi elvéve, így fejezi ki a termőhely, talaj, klimatikai adottságok, vagyis a terroir megismételhetetlen jellegét.”

A terroir (ejtsd: terroár) francia eredetű szó, amely a helyi éghajlat, a geológiai tényezők, a talaj és a talajművelés tényezőinek összességét takarja. Hozzáadhatjuk ezen alaptényezőkhöz a fekvést, a tengerszint feletti magasságot és nem utolsó sorban az embert, aki világra segíti a bort, mögötte pedig felsorakozik a tájegység történelme, kultúrája, hagyományai. A terroir koncepció lényege, hogy egy adott “terroir” bora egyedi és megismételhetetlen, még akkor is, ha a szőlőfajtát, termesztési és borkészítési technológiákat másutt pontosan le is másolják.

Az együttműködés eredménye pedig mi más, mint egy kísérletező, merész és tudatos buli, ahol kötetlenül, lazán kóstolhatunk és ismerkedhetünk természetes/natúr borokkal és borászokkal az ország és Európa számos pontjáról ráadásul mindezt a Balaton egyik legkülönlegesebb , eldugott helyszínén tehetjük. A természetes borok mellé, helyi alapanyagokból, a Balaton felvidéki életérzésre minden ízében rímelő ételekkel készül a házigazda.

A tisztes mennyiségű funky, soul, afrobeat és elektronikus zenei ellátásról pedig a Moonbase Patel Disco párosa gondoskodik, akik egy diszkó zenével és pszichedelikus kutatással foglalkozó, szigorúan bizalmas űr misszió hátrahagyott legénysége. Egyben az első földönkívüli tánc klub megalapítói.

MITISZOL – PEGAZUS / Szentbékálla / augusztus 10.

Helyszín: Pegazus, Szentbékkálla
Dátum: 2019. 08. 10. Szombat 17:00
Természetes és natúr borok a Balaton partján – MITISZOL? goes Balaton!
Event facebook: https://www.facebook.com/events/435247203720672/
Event honlap: http://mitiszol.hu/mitiszol-balaton-pegazus-szentbekkalla/