Tokaji programok júliusban

Tokaj júliusban is sok érdekes programot tartogat az idelátogatók számára.

Tokaji városnéző séta
Tokaj, 2019. július
Ismerkedés Tokaj nevezetességeivel, a városhoz kötődő történelmi személyekkel.

VI. Mezőzombori Csülökfesztivál
Béke-kert – Mezőzombor, 2019. július 7.

Július első hétvégéjén hatodik alkalommal kerül megrendezésre Mezőzomboron a Csülökfesztivál. A rendezvényen főzőversenyek, gasztronómiai különlegességek, kulturális- és szórakoztató programok várják az érdeklődőket.

Kiállítás megnyitó | Örökség gyermekeinknek
Tokaji Múzeum – Tokaj, 2019. július 10.

Új időszaki kiállítást nyílik a múzeum első emeletén. A közel 30 db szekér makett három kiállító, Pulics Sándort, Felegyi Pált és Kovács István alkotásai. Az emberkéz alkotta tárgyak mindig különös varázzsal hatnak ránk….

Monoki Babfesztivál
Kossuth-sétány – Monok, 2019. július 11 – 12.

A Monoki Babfesztivál Észak-Magyarország egyik legújabb fesztiválja. A település gyönyörű, árnyékos sétánya tele van több évtizedes fákkal, évszázados műemlékekkel. Tiszta, gondozott, barátságos, hatalmas, zöld, füves terek, ódon kastélyok, Kossuth Lajos szülőháza. A környezet már önmagában is rabul ejti a látogatót…

Vámos Miklós előadása – „Legközelebb majd sikerül”
Fesztiválkatlan Teátrum – Tokaj, 2019. július 12.

Vámos Miklós József Attila-díjas író, forgatókönyvíró, dramaturg, kiadóigazgató, műsorvezető. Elsősorban regényíró és novellista, de írt sikeres filmeket, színdarabokat és hangjátékokat is. Prózájában elsősorban a család és a történelem kapcsolata izgatja.

„Több mint klezmer” Sabbathsong Klezmer Vendég: Beke Farkas Nándor és Lisztes Jenő
Paulay Ede Színház – Tokaj, 2019. július 12.

Ezen az estén a jól ismert héber dalok magyar nyelvű klezmer változata mellett, új héber és jiddis nyelvű dallamok is felcsendülnek. Masa Tamás és zenekarához két nagyszerű muzsikus is csatlakozik: Beke Farkas Nándor a 100 Tagú Cigányzenekarból és a virtuóz cimbalomművész, Lisztes Jenő, aki tehetségével meghódította a világ legrangosabb koncerttermeit is.

Lélekébresztő – Út Önmagadhoz
Oroszlános Borvendéglő és Borhotel – Tállya, 2019. július 12 – 14.

Nyári elvonulás a zempléni hegyek ölelésében, Tállyán. Távol a város zajától, a nyugalom szigete vár három napos jóga táborunkban, ahol test és lélek indul útjára, keresve a harmóniát és Önmagunkat. Csatlakozz hozzánk péntektől vasárnapig a napsütötte tokaji borvidék szívében. A test kényeztetéséről és megtisztulásáról a szálloda gyönyörű szobái és szolgáltatásai, valamint a séf által készített szattvikus vegtariánus étrend gondoskodik majd…

„Öröm dalok” – a Sabbathsong Klezmer Band és Oláh Gergő közös koncertje
Paulay Ede Színház – Tokaj, 2019. július 13.

A tradicionális kelet-európai klezmer zenét játszó Sabbathsong Klezmer Band repertoárjában hászid, jiddis, izraeli dalok, hóra és örmény dallamok, jazz, keringő, roma muzsika is felcsendül, mindezek tökéletes egységben. Táncra perdítő muzsikájukhoz Oláh Gergő az X-Faktor harmadik szériájának győztese csatlakozik, akivel együtt éneklik a legszebb izraeli dalokat, valamint Gergő dalaiból is szemezgetnek, természetesen “klezmeresített” változatban.

Tokaj-Hegyalja Piac
Disznókő Szőlőbirtok – Mezőzombor, 2019. július 14.
A Tokaj-Hegyalja Piac várja az érdeklődőket, az ínyenceket, s mindazokat, akik előnyben részesítik a kiváló minőségű helyi termékeket. Megismerhetjük személyesen a helyi gazdákat és mesterembereket, akik nagy gonddal és szeretettel készítik és kínálják nekünk termékeiket, a helyi kincsek széles választékát felsorakoztatva.

(Forrás: Tourinform Tokaj)