Együttműködési megállapodás a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karával

Az FKF Nonprofit Zrt. és a Szent István Egyetem (SZIE) Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara 2019. június 19-én, ünnepélyes keretek között hosszú távú együttműködési megállapodást kötött.

A megállapodást Nagy László, a Fővárosi Közterület-fenntartó vezérigazgatója, Dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora és Balláné dr. Erdélyi Márta, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar dékánhelyettese látta el kézjegyével.

 

AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS ÁLTALÁNOS CÉLKITŰZÉSE

Az együttműködési megállapodás célja egyfelől a hazai és nemzetközi képzés és kutatás általános jellegű támogatása, másfelől annak elősegítése, hogy – a települési eredetű zöldhulladék és az abból készíthető komposzt mezőgazdasági hasznosításával, ennek növény- és talajvédelmi vonatkozásaival kapcsolatos kutatásokkal – a mezőgazdasági tudományok területén erősödjön az oktatás, az innováció és a gazdasági gyakorlat kapcsolatrendszere.

 

 AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS TÁRGYA ÉS CÉLJA:

  • hallgatók fogadása szakmai gyakorlaton, mérnöki gyakorlaton, tanulmányutakon
  • szakdolgozati, diplomadolgozati és doktori kutatási témák közös meghirdetése;
  • hallgatói ösztöndíj programok kidolgozása
  • együttműködés duális képzések kialakítása során
  • gazdaságfejlesztési és kutatási pályázatokban való közös részvétel
  • közös kutatási programok indítása

 

 Az FKF Nonprofit Zrt. a megállapodás keretében a fent említett szakterületen végzett tevékenysége során együttműködőként számít a SZIE magas színvonalú szellemi, szakmai, illetve tudományos hátterére.

A megállapodás lehetővé teszi Társaságunk számára, hogy tevékenységét naprakész tudományos ismeretekre, értékelésekre támaszkodva, minőségileg magasabb szinten lássa el, valamint lehetőséget adjon a SZIE szakjain tanuló egyetemi hallgatók ismereteinek bővítésére. A jelen megállapodás fokozhatja az Egyetem különböző szintű képzési és kutatóhálózati tevékenységének hatékonyságát.

Mind az FKF, mind a SZIE kifejezték közös érdekeltségüket abban, hogy a települési eredetű zöldhulladék és az abból készíthető komposzt mezőgazdasági hasznosításával, ennek növény- és talajvédelmi vonatkozásaival kapcsolatos kutatások intézményi háttere megerősödjön.

(Forrás: SZIE)