A Spiegelberg-portréfilmet díjazták Marseille-ben

Szőlő-bor témakörben a franciaországi Montpellierben szervezi az OIV (International Organisation of Vine and Wine) minden évben a Terroirs d’Images® fotópályázatot, valamint ezzel párhuzamosan az Œnovidéo® filmpályázatot. Az egész világot átszövő fotópályázatot 2014-ben első ízben nyerte meg az egykori keleti blokkhoz tartozó térségből érkező fotóművész, lapunk főmunkatársa, Dékány Tibor. Most újabb magyar siker született.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a nemzetközi fotópályázatra 1500 fotóból választották ki a legjobb 100-at, ami bekerült a június 13-án megnyitott kiállítás anyagába Marseille (Franciaország) Vieille Charité központjában. Ezen az idei kiállításon három fotó alkotója Dékány Tibor fotóművész.

Spiegelberg Stefan somlói pincéjében fotó Dékány Tibor

Az Œnovidéo® filmpályázatra 144 pályamű érkezett be, ezek közül az előszelektálást követően 38-at mutattak be a június 13-16 között Marseille-ben megrendezett fesztiválon. Az eredményhirdetés újabb magyar sikert hozott, most először lett magyar film kategóriagyőztes. A Terroir Squad #2 – Spiegelberg a Best Picture, vagyis legjobb kép kategóriában kapott különdíjat. A Molnár Márk és Zombori András által készített 4 perces portréfilm igen finom képi eszközökkel mutatja be jeles borászunkat, Spiegelberg Stefant. A díjazott film itt megtekinthető.

A fesztivál díjátadójára október 17-én fog sor kerülni Párizsban. Gratulálunk a szép nemzetközi sikerhez!