Magyar történelmi borvidékek mutatkoztak be Kolozsváron

A Kincses Pince Bor és Gasztronómiai Fesztivál célja, hogy megismertesse a közönséggel a Kárpát-medence sokszínű borkultúráját, miközben alkalmat nyújt arra, hogy az anyaországi és a külhoni borászok tapasztalatot cseréljenek és találkozhassanak fogyasztóikkal.

Az agrártárca fontosnak tartja a Kárpát-medencei történelmi magyar borvidékek fejlesztését, melyek sajátos ökológiai adottságaiknak köszönhetően egyedi ízvilágú, csodálatos borok termelését teszik lehetővé – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Kolozsváron, a rendezvény megnyitóján.

A helyettes államtitkár üdvözölte, hogy a Kárpát-medence valamennyi magyarlakta területéről érkeztek borászok a rendezvényre. Mint fogalmazott, ezáltal az egy nemzetben gondolkodás, az anyaországi és a határon túli magyar borászok közti párbeszéd tovább erősödik.

A találkozón, amelynek Kolozsvár történelmi-emblematikus vendéglátóhelye, a Bulgakov irodalmi kávéház adott otthont, csaknem ötven kiállító mutatta be borait, valamint kézműves termékeit.

(Forrás: AM Sajtóiroda, fotó: Kincses Pince Facebook-oldala)