Nyárindító séta egy pohár borral Egerben

Wine&Go

Június 1-jén Egerben ünnepelhetik az odalátogatók a nyár első napját az Egri Borműhely tíz pincészetének boraival, gasztrofinomságokkal és egy izgalmas városi sétával. Érdemes felfedezni a történelmi várost úgy, ahogy még sosem: egy pohár borral a kézben!

 

Városnézés borral

 Koklács Kata és Gál Veronika három éve szerveznek és vezetnek sétákat Egerben és környékén, ahol a város nevezetességei mellett a másik főszerep mindig a boré. Mindketten itt nőttek fel, a szőlő és a bor elválaszthatatlan az életüktől, ahogyan a város szeretete is. A programjaikon változatos útvonalakon sétálnak, és közben több pontokon megállnak a vendégekkel, hogy bort kóstoljanak, betérjenek egy étterembe pár finom falatra, és az idegenvezető érdekes történetein keresztül megismerjék a város titkait.

 

Extra kiadás

Ez a nyárindító sétálókóstoló azért is rendhagyó, mert még sosem volt, hogy ennyi borász csatlakozott volna az eseményhez. Az Egri Borműhely tíz pincészetével lehet találkozni, és az ő boraikat megkóstolni a helyszíneken.

A Gál Tibor Fúzióban a welcome drink után pincetúra következik, majd az Érseki Palotában egy kis kultúra, a Senator-Házban és a Brumbrum Büfében pedig a gasztronómia lesz a középpontban. Miután megpihennek a vendégek a Petrény Borbankban, továbbsétálnak a Végvári vitézek terére, és betérnek a Thummerer Borszaküzletbe. Az Eszterházy Károly Egyetemen a birtokigazgató vezeti körbe a vendégeket az épületben, és a séta végül – igaz, az utolsó állomáshoz transzfer visz el mindenkit – Bolyki Jánosnál ér véget.

De nem úgy a mulatság, hiszen a Bolyki-völgyben éppen ezen a hétvégén tartják a Feszt!Eger rendezvényt, és jobbat el se lehet képzelni, mint ezen a különleges helyszínen, egy volt kőfejtőben borozni és közben koncerteket hallgatni.

 

Bikavér és csillag

Mindegyik helyszínen lehet majd bort kóstolni (összesen tízfélét), és mivel az Egri Borműhely tagjainak kiemelten fontos a bikavér és a csillag, úgy gondolták, hogy ezekből állítanak össze egy izgalmas sort a vendégeknek. A könnyed, üde fehértől a komolyabb, dűlős egri csillagokon át a vibrálóbb és testesebb bikavérekig a két bortípus sokféle arcával megismerkedhetnek a résztvevők, miközben a helyszíneken a borászok mesélnek a borokról.

 

Információk

Program, résztvevők:

Gál Tibor Fúzió: Pál Sándor, Egri Csillagok és Gál Tibor; pincetúra | Érseki Palota: Soltész Gergő; kiállításlátogatás | Senator-Ház: Tóth Katalin; falatok | Brumbrum Büfé: Lőrincz György; falatok | Petrény Borbank: Petrény Attila | Végvári vitézek tere: Juhász család | Thummerer Borszaküzlet: Lamport József | Eszterházy Károly Egyetem: Hegyi Ádám | Bolyki Pincészet: Bolyki János

Jegyek:

Early bird belépőjegy: 5 000 Ft (május 25-ig), mely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat és falatokat, az idegenvezetést és a transzfert.

Normál belépőjegy: 7 000 Ft, mely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat és falatokat, az idegenvezetést és a transzfert.

Kombinált jegy szombati Feszt!Eger belépővel: 8 500 Ft, mely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat és falatokat, az idegenvezetést, a transzfert és a szombati napra belépőjegyet a Feszt!Eger rendezvényre.

Kombinált jegy Feszt!Eger bérlettel: 12.500 Ft, mely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat és falatokat, az idegenvezetést, a transzfert és a Feszt!Eger bérletet a rendezvényre.

Pohár letéti díja: 1 000 Ft, a helyszínen fizetendő.

 

(Forrás: Egri Borműhely, Fotó: Wine&Go)