Bővíti kapacitását a Royalsekt szövetkezeti pincészet

Az izsáki Royalsekt Pezsgő-, Bor-, Üdítőital-gyártó Szövetkezeti Pincészet Zrt. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) nyert 277 millió forint támogatásból és 284 millió forint hitelből hajtja végre a fejlesztést.

Fórián Szabó Róbert vezérigazgató elmondása szerint az évi 7 millió palackozott pezsgőmennyiséggel vállalatuk az ország legnagyobb magyar tulajdonban lévő pezsgőgyára. A magyar pezsgőpiacon 30 százalék körüli részesedéssel rendelkeznek, amely évről évre emelkedik. A pezsgő mellett az izsáki üzemben nagyjából 13,2 millió palack bort, illetve gyümölcsbort, 39,9 millió palack és doboz üdítőt, valamint koffeintartalmú üdítőitalt gyártanak évente.

A mostani fejlesztéssel növelik és modernizálják a gyártókapacitást, napelemes rendszer telepítésével pedig csökkentik villamosenergia-igényüket és a környezetterhelést. Beszereznek egy komplett alumíniumdoboz-töltő gépsort, valamint egy modern fóliázógépet. A laboratóriumuk részére egy új analitikus egységet vásárolnak, amely a jelenleginél még pontosabb és gyorsabb vizsgálatokat tesz lehetővé, ezzel biztosítva termékeik állandó jó minőségét. A projekt hatására a vállalkozás már jelenleg is jelentős, 5 milliárd forint körüli árbevétele akár 5-10 százalékot is emelkedhet, az exportpiacokon értékesített termékek arányának növekedése mellett.

Tavaly rekord mennyiségű, 220 ezer mázsa szőlőt vásároltak és dolgoztak fel, amellyel elérték üzemük korlátait, ezért egy új pneumatikus tankprést, 20 tároló és 5 erjesztő tartályt is vesznek – tette hozzá a vezérigazgató.

A Royalsekt Zrt. a legutolsó lezárt üzleti évben 123 munkavállalót foglalkoztatott, de cégcsoport szinten a létszám meghaladja a 200-at, amely a beruházások megvalósítását követően tovább nőhet.

(Forrás: MTI, fotó: Royalsekt Zrt.)