Kortyok és falatok Kishegyen

4

A vállalkozói összefogásnak köszönhetően a hétvégén ismét birtokba vehetjük a balatonlellei Kishegyet, Balatonlelle legnagyobb, Kishegyi Kortyok és Falatok nevű fesztiválját április 13-án rendezik. 

 Második évébe lépett az a példátlan vállalkozói összefogás, amelynek keretein belül több mint 20 balatonlellei és balatonboglári vállalkozó fogott össze azért, hogy bebizonyítsák, a Balatonon igény van az egész éves nyitva tartásra, és a klasszikus főszezonon kívüli programokra. Az összefogás hatására a dél-Balatonon évente érezhetően hosszabbodik a szezon, egyre több vendéglátó egység marad éves szinten nyitva, és a szállásadók is forgalom növekedésről számolnak be. „Számtalan rendezvényen vagyunk túl, és a résztvevők pozitív visszajelzéséből azt a következtetést vontuk le, hogy nem szabad megállni, jó úton járunk az összefogással!” ‒ vélekedett Kávási Dóra, a BL YachtClub & Apartments rendezvényszervezője.

Kiváló borok, különleges ételek, páratlan természeti környezet. Ez a Kishegyi Kortyok és Falatok, ahol a szervezők ismét a Kishegyet szeretnék közelebbről bemutatni. „Több ember vigye hírül, hogy itt egy ilyen csoda van, ahol fantasztikus a panoráma, és fontos, hogy sokan megismerjék azt, hogy van egy Balatonunk, de van egy Kishegyünk is!” ‒ mondta Fárbás Anett is, a rendezvény egyik főszervezője.

Ahogy azt már megszokhattuk, a Kishegyen működő éttermek borászatokkal, az ott működő borászatok éttermekkel karöltve, 7 helyszínen különleges menükkel várják vendégeiket egész nap. Pócz József borász is derűlátó: „Mindenki nagyon készül, hogy a vendégek jól érezzék magukat, tudjanak választani, és alapvetően a Kishegyre és a Dél-Balatonra jellemző ízeket tudják megkóstolni.”  

A rendezvény 12 órakor kezdődik, este fellép Éliás Junior, a zenét az ismert rádiós műsorvezető, Suri Imre szolgáltatja. A kulináris élvezeteken kívül vezetett gyalog és kerékpár túrát, kézműves vásárt és kézműves foglalkozásokat, népi játékokat, zenét, táncot és sok meglepetést ígérnek a szervezők annak, aki április 13-án ellátogat a Kishegyre! 

(Forrás: BL YachtClub & Apartments)