A gin lehet 2020 slágeritala

Búzavirág 22 1

Hazai vadvirágokból készült a legújabb magyar kézműves gin, amit az italhoz illő fűszerkészlettel együtt kínálnak majd a vendéglátóhelyek. A márkatulajdonos célja, hogy tovább lendítse a hazai ginfogyasztás kultúráját, és az ismert, magyar összetevőkkel közelebb hozza azt az emberekhez. A gin fogyasztása 2019-ben robbanásszerűen megnőtt nemcsak a fővárosi, de a vidéki vendéglátóhelyeken is, sokak szerint a kézműves gin lehet 2020 slágeritala.

Többek között hársfa, akác- és búzavirágszirom is került a prémium pálinkáiról ismert Márton János főzdéjében készült kézműves ginbe, amit jellegzetes kék színe miatt Búzavirág névre kereszteltek. Az ital kifejezetten a magyar fogyasztók ízlésvilágára szabva készült, 24 összetevőből. A kézműves gin mellé fűszerkészlet is jár majd, amiben borókabogyó, rozmaring és kakukkfű is lesz.

„Világszerte robbanásszerűen megnőtt a gin iránti kereslet, ami elsősorban a kézműves ginek megjelenésének köszönhető. A helyi ginmanufaktúrák lokálisan ismert alapanyagokat használnak, ami miatt a közönség is nyitottabbá vált az italra. Ráadásul több, mint 160 összetevőből lehet gint készíteni, ami sokkal több kreativitást enged meg a főzőmestereknek, mint az egyéb tömény italoknál. Külföldön pedig ugyan ez a helyzet a fogyasztókkal is: egyre népszerűbb a gin jéggel, és olyan fűszerekkel, amikkel saját magunk ízesíthetjük” – mondta el Viszkei Ágnes, a Búzavirág gin társtulajdonosa.

Az új kézműves gin tulajdonosa szerint megállíthatatlan a ginforradalom Magyarországon. Azokban az országokban, ahol a gin forradalma előbb megérkezett, már nem isszák cukros tonikkal, a fogyasztók inkább új ízeket keresnek. Ahogy fejlődik a fogyasztási kultúra, úgy finomodik az igény is a különlegesebb, kézműves ginre, mint önállóan fogyasztható italra.

A Búzavirágból idén mindösszesen 3 főzet készül, azaz 900 palack kerül piacra a világoskék györkönyi ginből. November elejétől számos vendéglátóhelyen, ital-nagykereskedéseknél és a nemzetközi METRO láncolat polcain is elérhetővé válik, utóbbi helyen díszdobozos változatban is kapható majd.

A Búzavirág márkatulajdonosa a Brebis Magyarország Kft. Hozzájuk köthető a Brebis pezsgőmárka, valamint a Forrás és a szuperprémium-kategóriás „Magamnak főztem” pálinkák is.

(Forrás: Brebis Magyarország Kft.)