2018-as Bordeaux-i újdonságok

Bemutatták a 2018-as évjárat legújabb tételeit Bordeaux-ban. A Première Presse évente készít egyoldalas jelentéseket, melyekben a gazdasági és technikai adatok mellett a végső keverékek részleteiről is olvashatunk. A hírlevél készítésében ezúttal  a spanyol Enrique Valero, az Abadia Retuerta szemléletmódjának jelenlegi megalkotója működött közre, valamint Agustin Santolaya a Rodától, aki a Roda család legifjabb gyermekéről (a Seláról) is beszélt.

A borokról az alábbi véleményeket emeli ki az eredeti cikk:

PIERRE-OLIVIER CLOUET (Cheval Blanc): „Nagyon finom évjárat, különösen tanninokban gazdag, soha nem látott összetettséggel és aromás frissességgel. Egy igazán nagyszerű Cheval Blanc. ”

PAULINE VAUTHIER (Ausone): „Ez egy szép, vonzó évjárat, jó szerkezetű és hosszan érezni finom aromáját. Ez egy olyan évjárat, amit nagyon hamar megszeretnek a fogyasztók, ebben biztos vagyok.”

MARIELLE CAZAUX (La Conseillante): „Csodálatos aromák, testesség, simaság és végül nagyszerű gyümölcsösség: úgy néz ki, a La Conseillante 2018 legendás bora.”

FREDERIC FAYE (Figeac): „A szőlőtől a palackozásig a megfelelő szintet minden szakaszban megütötte. A Figeac 2018 szimfónia valóban fantasztikus!

MICKAËL OBERT (Gazin): 2019. januárig nem is jöttem rá, hogy milyen nagyszerű ez a 2018-as évjáratú bor. Valószínűleg a legjobb Gazin, amit valaha készítettem. Nagy egyensúly, frissesség, erő és csodálatos hosszan érzett íz, valamint az elegancia és a furfang ellensúlyozza az erőt.”

FRANCOIS DESPAGNE (Grand Corbin-Despagne): „Ez a 2018-as évjárat a családom életében a 207-edik a Grand Corbin-Despagnefajtát tekintve, összehozza a komplexitást, a gyümölcsösséget, a testességet, a gazdagságot és a frissességet.”

VINCENT PRIOU (Beauregard): „Kivételes időjárási viszonyok után ez az év kiemelkedő intenzitású, mélységű és frissességű bort termelt. Kiváló érettsége, aroma komplexitása és a hosszantartó ízek kétségkívül a birtok legjobb évjáratai közé emelik.”

ANABELLE CRUSE BARDINET (Corbin): „A 2018-as egy új korszak évjárata ‒ gazdagé csodálatos frissességgel, egyszerűen elképesztő.”

ENRIQUE VALERO (Abadia Retuerta): „A kihívás az, hogy érdekelje a fogyasztót az egyes nevek háttere, a pincészet filozófiája, a szőlőültetvény helye és természetesen a hazája.”

AGUSTIN SANTOLAYA (Roda és Corimbo): „A Sela egy kissé modernebb koncepciót tükröz, vonzó friss jegyeket, nagyon puha tanninokat és finom, teljesen integrált tölgyet mutat.”

A Première Presse 2006-ban indult, neves gyártók és a francia és spanyol borszakemberek interjúi olvashatók benne. Ingyenes, tartalmát pedig publikációkban, weboldalakban és blogokban lehet használni. Egészen a közelmúltig csak a borszakírók számára volt elérhető, de ma már a borkereskedelem képviselőinek is elküldik. Általában 4 hírlevél készül évente.

(Forrás: Wine Business)