Ezek Magyarország legjobb éttermei a Dining Guide szerint

https://diningguide.hu/

Február 25-én a Várkert Bazárban ünnepélyes gála keretében ismertette a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz legújabb toplistáit, kiemelve hazánk 10 legjobb éttermét.

A Zwack Izabella Borkereskedés – Az Év Borlapja Díjat az Arany Kaviárétterem kapta. A Dining Guide – Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díjat Farkas Richárd, a Pajta séfje kapta, a Dining Guide – Römerquelle Az Év Séfje Díj tulajdonosa pedig a Borkonyha és a Textúra séfje, Sárközi Ákos. A szakács az utóbbi étteremnek szóló elismerésként a Dining Guide – Unicum Riserva Az Év Legígéretesebb Konyhája Díjat is átvehette. A Dining Guide – METRO az Év Innovatív Konyhája Díj a Tiszavirágé lett, melyet szegedi étterem séfje, Kurucz Attila vett át.

A Dining Guide – Az Év Cukrászdája Díjat a Mihályi Patisserie, és ezzel együtt Mihályi László tulajdonos, cukrász ikonikussá vált váci cukrászdája kapta. A Dining Guide – Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjat pedig a Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs testvérek által jegyzett Pizza, Kávé, Világbéke zsebelte be.

Az idén három új díjat is indítottak a szervezők. Az egyik a Dining Guide – Nespresso Az Év Éttermi Kávélapja Díj, melyet a Stand Étterem zsebelte be, One Eleven nevű, különleges kávéjával, amely Molnár Attila, négyszeres magyar baristabajnok soproni pörkölőjében készül. A másik a Dining Guide – Royal Bliss Az Év Koktélbárja Díj, melyet a nemzetközi hírnevet is szerzett Boutiq’Bar tulajdonosa, az ország legismertebb bártendere, Nagy Zoltán vehetett át. A harmadik újdonság pedig a Dining Guide – Lánchíd De Luxe Brandy Az Év Szervizembere Díj, ugyanis az éttermekben kulcsszerepet játszik a maître, vagyis a házigazda, aki meghatározza egy egész étterem miliőjét, hangulatát. A kitüntetést Lizsicsár Miklós, a St. Andrea Restaurant étteremvezetője nyerte, aki híresen szívélyes és gondos jelenlétével egy egészen kiváló budapesti éttermet tesz még színvonalasabbá, az ottani étkezést pedig még emlékezetesebb élménnyé.

A Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauz Top 10+2 étterme:

Stand – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek (94 pont)

Onyx – Mészáros Ádám, séf (92 pont)

Costes – Palágyi Eszter, séf (93 pont)

Borkonyha – Sárközi Ákos, séf (92 pont)

Costes Downtown – Tiago Sabarigo, séf (92 pont)

Babel Budapest – Veres István, séf (92 pont)

MÁK – Mizsei János, séf (91 pont)

St. Andrea Restaurant – Barna Ádám, séf (91 pont)

Textúra – Sárközi Ákos, séf (90 pont)

Anyukám Mondta – Dudás Szabolcs, séf (90 pont)

Olimpia – Ádám Csaba, séf (89 pont)

Arany Kaviár – Kanász László, séf (89 pont)

(Forrás: Dinig Guide)