mottó: „CyberBor – Megállíthatatlan digitalizáció”
A már hagyománnyá és megkerülhetetlen tényezővé vált Borjog és Bormarketing Konferenciát idén március 1-én rendezik meg dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál társszervezésében. Az eseményt évről évre szakmai partnerségben rendezik meg a Miniszterelnökséggel és az Agrárminisztériummal, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával, amely szervezetek képviselői minden évben egyeztetik az ágazat legfontosabb, aktuális feladatait, amelyekre ennek a szakmai fórumnak reflektálnia kell. Ez alapján készül a programterv, amelyet már megjelentettek a hivatalos honlapon és elindultak a jelentkezések is.
A Borjog és Bormarketing Konferencia indulása óta évről évre világos célokat fogalmaz meg, és mindenekelőtt hathatós felülete kíván lenni a magyar borért dolgozó szőlészeknek, borászoknak, szakmai szervezeteknek, kormányzati szereplőknek.
Az eseményt évről évre szakmai partnerségben rendezik meg a Miniszterelnökséggel és az Agrárminisztériummal, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával, amely szervezetek képviselői minden évben egyeztetik az ágazat legfontosabb, aktuális feladatait, amelyekre ennek a szakmai fórumnak reflektálnia kell. Nagy megtiszteltetés, hogy ezek az együttműködő szervezetek a legmagasabb szinten képviseltetik magukat a konferencián, hiszen dr. Nagy István agrárminiszter nyitja meg az eseményt, amely után Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnöke és dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke köszöntője hangzik majd el.

Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnöke
Az informatika, a digitalizáció egyre mélyebben begyűrűzik az életünkbe, még olyan „természetes vagy analóg területeken” is egyre inkább teret hódít, mint a bor. Ezekre a folyamatokra nem csak, hogy reflektálnia kell ennek az ágazatnak, hanem ki kell használnia az innováció biztosította lehetőségeket. A CyberBor a konferencia fő témájában ezt takarja, különböző területeken keressük a korszerű válaszokat ezekre a kérdésekre: az adminisztrációcsökkentés szempontjából Dr Feldman Zsolt (Agrárminisztérium), a jövedéki eljárások szempontjából Bakai Kristóf Péter, pénzügyőr Ezredes (NAV) vagy az oktatás szempontjából Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes, egyetemi docens (Szent István Egyetem).

Demeter Zoltán borász
Nagyon érdekesnek ígérkezik Demeter Zoltán előadása is a tokaji pezsgő lehetőségeiről vagy a magyar és nemzetközi példa az organikus gazdálkodásról a Sepp Moser Birtok és a Nagy-Somlói Borvidék szemszögéből. Az egyik legizgalmasabb dolog mindig a külső, nemzetközi megfigyelő tapasztalata, ezért különösen várjuk Caroline Gilby (Master of Wine, Borászok Barátja 2018) előadását a magyar borokról a brit piacon.
Az eseményt minden alkalommal egy interaktív bormarketing kerekasztal beszélgetés zárja – a felkért szakembereket „Az online marketing ereje” témában kérdezhetik majd a résztvevők.
Caroline Gilby MW
Előzetes programterv
9.30-9.40 | I | Hivatalos megnyitó | |
dr. Nagy István, miniszter, Agrárminisztérium | |||
9.40-9.50 | I | Köszöntő | |
Légli Ottó, elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa | |||
9.50-10.00 | I | Köszöntő | |
dr. Bánáti János, elnök, Magyar Ügyvédi Kamara | |||
10.00-10.05 | I | Köszöntő, programismertetés | |
Rókusfalvy Pál, a konferencia társszervezője | |||
*** | |||
10.05-10.30 | I | Agrárinformatika az adminisztrációcsökkentés érdekében | |
Előadó: dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár, Agrárminisztérium | |||
10.30-10.55 | I | Közös célok, kiaknázatlan lehetőségek | |
Előadó: Kis Miklós Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Agrárminisztérium | |||
10.55-11.10 | I | Kávészünet | |
11.10-11.35 | I | Bormarketing – Borturizmus | |
Előadó: Farkas Dávid igazgató, Magyar Turisztikai Ügynökség | |||
11.35-12.00 | I | Elektronikus ügyintézés és szolgáltatások a jövedéki eljárásokban | |
Előadó: Bakai Kristóf Péter, pénzügyőr ezredes, Vámszakmai Szakfőigazgató, NAV | |||
12.00-12.25 | I | Ágazati bormarketing – célok, források | |
Előadó: dr. Brazsil Dávid, főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa | |||
12.25-12.50 | I | A Tokaji pezsgő – lehetőségek és felelősségek | |
Előadó: Demeter Zoltán, borász, Demeter Zoltán Pincészet – Tokaj | |||
12.50-13.40 | I | Állófogadás |
13.40-14.05 | I | Korszerű oktatás – képezzük a jövő generációit | ||||
Előadó: Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes, egyetemi docens, mb. dékán, PhD, Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Borászati Tanszék | ||||||
14.05-14.30 | I | A Sepp Moser Birtok organikus fejlődése | ||||
Előadó: Zadravecz Zsolt, szőlész, Sepp Moser Birtok | ||||||
14.30-14.55 | I | Somló, az organikus borvidék | ||||
Előadó: Baráth Sándor, elnök, Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége | ||||||
14.55-15.10 | I | Kávészünet | ||||
15.10-15.35 | I | Magyar borok a brit piacon – követendő példák | ||||
Előadó: Caroline Gilby, Master of Wine, Borászok Barátja 2018 | ||||||
16.25-17.25 | I | Bormarketing kerekasztal – Téma: Az online marketing ereje | ||||
| ||||||
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják! |