Huszonkilenc kategóriában gyűjti össze budapesti legjobb fine dining éttermeit, bisztróit, levesezőit, borbárjait, újhullámos kávézóit és egyéb vendéglátóhelyeit a Magyar Konyha magazin karácsonyi számának mellékleteként megjelent Budapest Top10 gasztrokalauz.
A szerkesztők csaknem ezer vendéglátóhelyet jártak végig Budapest belvárosában és a külső kerületekben, hogy minden kategóriában összegyűjtsék a tíz legjobbat. „Kirándultunk Máriaremetére és Rákosszentmihályra, felfedeztünk romantikus kisvendéglőt, Duna-parti barbecue-sütőt, eldugott perzsa lakáséttermet, még a megújult Szépművészeti Múzeum büféjét is teszteltük” – áll a Magyar Konyha által az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A tavalyi Budapest Top10 gasztrokalauzhoz képest ezúttal csak a Top 10 halas kategória maradt ki, mert idén több színvonalas budapesti halétterem is bezárt, a kiadvány azonban külön piktogrammal jelzi, hol gazdag a halételválaszték, ahogy feltüntetik a jó ár-érték arányú helyeket, a vegán konyhákat és azt is, hol kapható jó ebédmenü méltányos áron. (MTI)