Mit isznak Texasban?

Fort Worth

(kiküldött tudósítónk jelenti Texasból) Texas az USA legnagyobb állama rögtön Alaszka után a maga 695 621 négyzetkilométerével, hatalmas piaci lehetőségekkel. Jó tudni, hogy úgy általában mit isznak az emberek Texasban.

Borok

Texasban léteznek borászatok, leginkább St Antonio térségében. Boraik néha vakteszten szép eredményeket érnek el, ám a texasi bornak nincs túl nagy reputációja, texasi bort inni sehol sem sikkes, ha az emberek meglátják a címkéjét, inkább köszönik, de nem kérik.

Ásványvíz

Volt egy nagyon közkedvelt ásványvíz-család Texasban, a Dr. Pepper, melynek üzeme Plano-ban működött, ennek fogyasztása hozzájárult a nemzeti büszkeséghez. Ezt azonban a Pepsi CO megvásárolta, az italokat átfazonírozta, másféle adalékanyagokat adott hozzájuk, minek következtében a texasiak már nem isznak sem Dr. Peppert, sem Pepsi Colát.  Amit isznak ezek helyett, az leginkább az Icetee, vagy a limonádé.

Víz

Egy texasi mondás szerint a víz a disznónak való, a sör a lovaknak, az embernek pedig a whisky. A vízivás itt erősen kerülendő, van viszont néhány térség, ahol kifejezetten nem ajánlott, mert szinte ihatatlan, elsősorban Galveston, San Antonio, és Houston térségében. Az ihatatlan az szó szerint értendő, ugyanis ezekben a térségekben a palagáz kinyeréséhez használt vibráció átrendezte a talajszerkezetet, a korábban tiszta vizet tartalmazó rétegekbe olajszennyeződések kerültek.

Hazaáruló vagy, ha nem Lone Star sört iszol! – figyelmeztet a texasi sörreklám

Sör

A Texasiak kifejezetten a helyi söröket kedvelik, mint a Lone star beer, amit nemzeti sörüknek tartanak. Ínyencek, meg az itteni jelentős számú mexikói populáció viszont inkább a mexikói söröket isszák, amelyek kissé zamatosabbak, mivel azokba mindig raknak egy csipet sót és lime-ot. A legnépszerűbb mexikói sörök Texasban a Dos Equis, a Modelo, meg a Korona.

Ha ismernék persze Texasban a magyar rozékat, akkor talán az lehetne a legnépszerűbb esti italuk. A nyár itt egyetlen négy-hónapig tartó hőhullám, jellemzően 35 fok feletti nappali hőmérséklettel és tűző napsütéssel.  Esténként egy pohár rozé feltenné a koronát a nap végére,különösen ebben a nyári időszakban. (DékányT)