Júliusi bortesztünk: Olasz- és Rajnai Rizling, Szürkebarát és más fehérek

Júliusi bortesztünkön fő csapásirányként három rendkívül népszerű fajtát, az Olasz– és Rajnai rizlinget, valamint a Szürkebarátot teszteli szakértő zsűrink. Tekintettel a badacsonyi helyszínre, mellékszálként két kevésbé elterjedt fajta, a Kéknyelű és a Rózsakő is bekerül a teszt programjába. A házasítások nevezését abban az esetben fogadjuk el, ha a nevezett fajták részaránya meghaladja a borban az 50 százalékot.

mintákat – tételenként 3 palackot – a Bor és Piac magazin szerkesztőségébe várjuk június 27 – július 6. között. Címünk: Rubin Hotel, Budapest, Dayka Gábor utca 3. (Lehetőleg munkaidőben , de ha nem vagyunk a szerkesztőségben, a hotel recepcióján is leadhatják a mintákat 0-24 óra között. A hotel udvarán 30 perc parkolás ingyenes. ) Július 6. után a szerkesztőségben nem tudjuk fogadni a borokat, a határidő letelte után a teszt helyszínén, a badacsonytomaji Borbély Pincészetnél adhatják le a mintákat július 9 – 13. (hétfő – péntek) között.

Kérjük, hogy minden esetben lássák el a borokat a szükséges dokumentációkkal! A nevezési lapon található információk nélkül a beküldött bort nem tudjuk értékelni! A mellékelt nevezési lapot kitöltve, elektronikus formában várjuk az info@borespiac.hu emailcímre a mintákkal egy időben, de legkésőbb július 13-ig.

borteszt_nevezesi_lap_Olaszrizling_Rajnai_Rizling_Szürkebarát