Kékfrankos borverseny a Kékfrankos évében

Szekszárd idén, a Kékfrankos évében már X. alkalommal ad otthont a Nemzetközi Kékfrankos borversenynek, melynek ünnepélyes eredményhirdetését egy konferencia előzi meg. A rendezőség ezen örömmel lát mindenkit, akit különösen érdekelnek az ezzel a fajtával kapcsolatos kérdések, illetve szívesen szerez új tapasztalatokat a témában.

 A Nemzetközi Kékfrankos Borversenyt 2000-ben indították el Szekszárdon hagyományteremtő rendezvényként azzal a céllal, hogy minden második évben lehetőséget teremtsenek a Kárpát-medence legnagyobb területen termesztett szőlőfajta seregszemléjére. A továbbiakban létrejött egy szakmai fórum is a Kékfrankos szőlőfajta legújabb termesztési és borászati technológiájával kapcsolatos előadások, panelbeszélgetések megtartásával. Ezt a tudományos konferenciát a későbbiek során kiegészítették a Kékfrankos szőlő virágzásának ünnepével.
A fajta jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az idei év, 2018 a KÉKFRANKOS ÉVE lett. Az esemény színhelye a szekszárdi Hotel Merops.

A rendezvényre 2018. június 7-én, csütörtökön kerül sor, amelyre tisztelettel meghívunk. A program a következő:

09.30  Érkezés, regisztráció

10.00  Megnyitó

10.15  Kékfrankos szőlővirág megáldása

10.45  Konferencia

11.45  A borverseny ünnepélyes eredményhirdetése, díjak átadása

12.30  A díjnyertes borok kóstolója

Helyszín: HOTEL MEREOPS, SZEKSZÁRD, Kossuth L. u.19

 

Regisztráció: +36-209753814  vagy  ferenc.vilmos@tolna.net