Villányi Aranykóstoló Pécsett

A Villányi Borvidék területéről a Villányi Hegyközség versenye a jubileumi 50. alkalommal került megszervezésre, a szomszédos Tenkes, (azaz Siklósi) Hegyközség 35.-ször hívta versenybe a térség borait. Kivételesen nagy érdeklődés mutatkozott a gazdák körében a versenyeken való részvételre. A 2018-ban összesen 184 termelő 632 bora szállt ringbe a borvidék szakmai megmérettetésein, amelyből 193 fehér, 86 rozé és 353 vörös bormintát neveztek a térség kisebb és nagyobb bortermelői. A díjnyertes borok most Pécsett lesznek kóstolhatóak.

Az első „Villányi Aranykóstoló” rendezvényen a borvidék hegyközségi versenyein aranyéremmel díjazott borok mutatkoznak be.

A sétálókóstoló 2018. május 12-én 15:00-tól kerül megrendezésre a pécsi Jókai Rendezvényházban (7621 Pécs, Jókai tér 6.), ahol egy helyen ízlelhetjük a Villányi borvidék színe-javát. Ajánlatos elővételben jegyet rendelni, mert mindössze 150 jegy kerül értékesítésre.

Az eseményen az alábbi pincészetekkel személyesen is találkozhatnak a vendégek:

Bock Pincészet, Csányi Pincészet, Csillagvölgy Pincészet, Gere Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Kvassay Pincészet, Maul Zsolt Pincészete, Mokos Pincészet, Ősi Anikó Pincészete, Ősi Gábor Pincészete, Polgár Pincészet, Stier Pincészet, Streit-Zágonyi Pincészet, Szemes Pincészet, Szende Pince, Vin Art Pincészet, Vinatus Pincészet, Vineas Tenkes Pincészet, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet