Borbarangolás a Málik Pincénél

A virágba borult badacsonyi fák alatt folytatódik a badacsonyi borbarangolás, melynek célpontja szombaton a Málik Pince lesz. Ez a családi pincészet azzal teremtette meg rangját a fogyasztók körében, hogy 2010-es Kéknyelűjük az első helyen végzett a VinCE magazin 2014 márciusi újdonságtesztjén és ezzel a hónap borává választották. 

Január 20-án indult újra a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület által szervezett Borbarangolás rendezvénysorozat a borvidék borászainak, éttermeinek és szálláshelyeinek  példaértékű összefogásával, melynek keretében június 15-ig hétről hétre más borosgazda vagy étterem biztosít borkóstolási és étkezési lehetőséget.

A Málik Pince jelenlegi termőterület két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán, a tengerszinttől számított 200 méter magasságban helyezkedik el, közvetlenül a tanúhegy emblematikus bazaltsziklái alatt. Természethű borokat készítenek. A fajtakiválasztás, a szőlőművelés és a borkészítés is hagyományos módon történik, nem véletlen, hogy a Kéknyelű, a Bakator, a Zeusz meg a Budai zöld alkotják szortimentjük jelentős részét. Boraik minden esetben fahordós erjesztés és érlelés után, a megfelelő ideig tartó palackérlelés után kerülnek piacra. Április 14.-én szombaton, Tibor-napon mód lesz boraiknak igézetes falatokkal – többek között áfonyás őzgerinccel – való kóstolására, megismerésére.