Másfél milliárd forintnyi fejlesztés indult el Móron

Bruttó 1,493 milliárd forint uniós támogatást nyert a Terület- és településfejlesztési operatív programban öt különböző fejlesztésre Mór városa: a beruházások a helyi gazdaság, a turizmus és a közlekedés fejlődését szolgálják.

Az önkormányzat közleménye szerint valamennyi projekt támogatási intenzitása százszázalékos, közülük egyet 2018 végéig, a többit 2019-ben fejeznek be.

A legnagyobb volumenű fejlesztés Mór városközpontjában egy új dísztér kialakítása, a környező műemlék jellegű épületek felújítása, valamint a területen mélygarázs és új virágpiac létesítése 499,99 millió forintból. Az önkormányzat 230 millió forintot fordít a piactér megújítására és egy új vásárcsarnok építésére.

Kerékpárutat építenek 299,58 millió forintból a Deák Ferenc utcában, valamint körforgalmat létesítenek a Deák-Kodály-Vértes utcai kereszteződésben. Megújul a Lamberg-család egykori uradalmi pincéje 189,99 millió forintból, hogy a jövőben a műemlék a város új borturisztikai attrakciója legyen.

Több mint 270 millió forintot fordítanak arra, hogy a város egyik barnamezős gazdasági területén az épületek elbontását követően új zöldterületeket hozzanak létre, továbbá a helyi vállalkozók, termelők számára irodákat és üzlethelyiségeket alakítsanak ki.

(Forrás: MTI, fotó: Mor.hu)