Megtaláltuk Magyarország Legszebb Szőlőbirtokait

Az olvasók szavazatai alapján összeállított tizenkettes lista szereplőit szakértő zsűri látogatta végig. Az ő szavuk döntött a három díjazottról. Az ünnepélyes díjátadóra az Őszi Borkerten került sor, a Gellért Szállóban.

Idén már három méretkategóriában díjazta a Bor és Piac Magyarország szőlőbirtokait. A szakmai díj odaítélésénél az elsődleges szempont a birtok és a pince, az építészeti elemek és a környezet szépsége és harmóniája. A tavalyi győztes, a Mészáros Borház képviseletében Mészáros Pál elmondta: lapunk díja ugródeszkaként szolgált számára Az Év Bortermelője cím elnyeréséhez is, ugyanis az elismerés komoly figyelmet irányított munkájukra.

Magyarország Legszebb Szőlőbirtokai 2017-ben:

Az idei díjazottak is megerősítették, hogy már a döntőbe jutás ténye is érzékelhető forgalomnövekedést eredményezett pincészetükben, és hogy számos szakmai elismerésük és díjnyertes boruk mellett is különös megtiszteltetésnek tekintik a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka cím elnyerését.

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak!

Az Őszi Borkert több száz vendégének már a helyszínen alkalmuk volt megkóstolni a Legszebb Szőlőbirtokok – és valamennyi döntős – borait, elbeszélgethettek mintegy 40 pincészet képviselőivel, ráadásképp pedig – a Fritz Joe Trió zenéje mellett – Liszkay Mihály zongorajátékában is gyönyörködhettek.

A verseny kapcsán Liszkay úr és lapunk főszerkesztője, Bozzai Zsófia az M1 aktuális csatorna Ma Este című műsorában is szerepeltek (a felvételen 14:58-tól).