Exkluzív borok az Emirates-nél

Az Emirates borprogramjának keretében exkluzív bor- és pezsgőkínálattal várja utasait a fedélzeten és a reptéri lounge-okban egyaránt. A következő hónapokban a légitársaság olyan különleges italokkal bővíti választékát, mint az 1963-as évjáratú Graham’s Colheita Port, a 2009-es Dom Pérignon, vagy a 2008-as Moët & Chandon Grand Vintage.

Az exkluzív borokat az Emirates a világ legelismertebb borászataival együttműködésben szerzi be.

Fedélzeti kínálat

1963-as Graham’s Colheita Port

A teljes Emirates flotta First osztályán 2017 októberéig érhető el a kizárólag a légitársaság fedélzetén kínált észak-portugáliai borkülönlegesség, az 1963-as évjáratú Graham’s Colheita Port.

A huszadik század legjobbjának tartott évjáratában érlelt bor öt különböző ültetvény, köztük a Douro-völgy egyik legnépszerűbb szőlőskertje, a Graham család tulajdonában álló Quinta dos Malvedos terméséből, hagyományosan lábbal taposva készült. A testes, édes, füstös aromájú 1963-as Colheita ízvilágának fő elemei a füge, a dió, a kávé és a karamellizált mogyoró, de fellelhetők benne a szárított datolya és a mazsola ízjegyei is.

2009-es Dom Pérignon Vintage

A korábban felszolgált 2005-ös és 2006-os vintage borokat követően októbertől az Emirates minden közepes- és hosszútávú járatának First osztályán elérhető lesz a 2009-es Dom Pérignon Vintage. A selymes, gyümölcsös bor egyetlen italban ötvözi a csonthéjas gyümölcsök, a guáva, a grépfrút, valamint a friss pirítós és a vanília ízjegyeit, a citromos briós és a nektarin aromájával vegyítve.

A 2009-es Dom Pérignon Vintage kísérőjeként az Emirates csapata és Marco Fadiga, a Dom Pérignon vezető séfje különleges, hideg és meleg fogásokat álmodott meg, köztük vegetáriánus variációkkal. Az utasok többek között az alábbi ínyencségeket kóstolhatják meg:

  • Füstölt skót lazac metélőhagymával és avokádókrémmel
  • Grillezett szarvashús áfonyával és füstölt sóval
  • Humusz bárány baharattal
  • Bresaola feta sajtos-fahéjas buggyantott körtével
  • Parmezán és szarvasgomba arancinoval

A Dubaji Nemzetközi Repülőtér lounge-ainak kínálata

2008-as Moët & Chandon Grand Vintage

Az Emirates és a Moët Hennessy több mint 25 évre visszanyúló partnersége révén a légitársaság Moët & Chandon Imperial pezsgőt kínál a dubaji Emirates First osztályú lounge-okban. A nagymúltú üzleti kapcsolat eredményeként limitált ideig kizárólag az Emirates három dubaji First osztályú lounge-ában lesz elérhető a 2008-as Moët & Chandon Grand Vintage. A hét évig érlelt pezsgő ízvilágában rendelkezik a hárs, a lonc és az akác virágos jegyeivel, a bergamott és a mandarin árnyalataival, valamint egy csipetnyi ánizzsal és zöld paradicsommal. Az ízélményt a fehér húsú őszibarack, a nektarin, a Mirabelle szilvák, a briós, a frangipán és a mandula aromája, valamint a vanília és egy leheletnyi fehér bors teszi teljessé.

Moët & Chandon ételpárosítások

A Dubaji Nemzetközi Repülőtér B-szatelitjében található Emirates Business váró Moët & Chandon pezsgő lounge-ában a kifejezetten a Moët & Chandon négy kitűnő pezsgője, a Moët Impérial, a Moët Rosé Impérial, a Moët & Chandon Grand Vintage és a Moët Nectar Impérial kísérőjeként megálmodott fogásokat is megkóstolhatják az utasok.

Az Emirates fedélzeti ellátásért felelős séfjei és a lounge-ok munkatársai Marco Fadigával közösen alkották meg a negyedévente megújuló, különleges ételkínálatot:

  • Maracujás krémkaramell
  • Quinoa saláta bresaolával és parmezán chips-szel
  • Paradicsomlekvár bocconcini sajttal, spenóttal és rukkolaolajjal
  • Garnéla koktél
  • Kagyló tatár ropogós kapribogyóval
  • Krémsajtos szőlősaláta
  • Citrussaláta
  • Csirkepástétom ananásszal