Ilyen volt a Murci GasztroFesztivál Balatonlellén

Igen kegyes volt az időjárás a III. Murci GasztroFesztivál szervezőihez. Verőfényes napsütés, és közel 20 fok várta az októberi hétvégén a Kishegyre látogatókat, ahol 8 helyszínen 11 étterem, 9 borászat, 2 cukrászda és 1 delikát üzlet kínálta a finomabbnál finomabb portékáit.

Nagy sikere volt a kápolna melletti parkolóban felállított mini kézműves vásárnak is. „Sok mindent lehetne írni a tegnapi Murci fesztiválról. Én egyszerűen szeretném megköszönni a szervezőknek, a megjelent vendéglátóegységek tulajdonosainak, illetve munkatársainak, az árusoknak ezt a szenzációs szombatot! Talán nem túlzok, ha azt mondom, a Murci fesztiválon ennyi ember még nem volt Lellén. Csupa mosolygós arc, boldog gyerekek. A fesztivál érezhetően szintet lépett, és túlzás nélkül kijelenthető, hogy az egyik légnépszerűbb őszi rendezvény lett az országban” – mondta Somogyi János, helyi lakos. A rendezvény különlegessége ugyanis, hogy az ide látogató turisták mellett a környékbeliek is nagyon várják a rendezvényt, és nagy számban képviseltetik magukat évről évre. „Új résztvevőként nekünk ez volt az első Murci GasztroFesztiválunk, és hatalmas élmény volt, nagyon jól éreztük magunkat, szívesen jövünk a következő eseményekre is!” vélekedett Szívós Zsigmond, a Rock Burger tulajdonosa.

A rendezvénynek jótékony szála is volt, a szervezők a két éve alapított Büszkeségünk Díjat idén a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak ajánlották, és gyűjtést is szerveztek a Balatonlellén megvalósuló gyermekmentési pontnak. „Alapítványunk indította útjára az ország első Gyermek Mentőorvosi Kocsiját 2005-ben, Balatonlellén 13 éve vagyunk jelen, ahol eddig négyezer gyermeknek, csecsemőnek nyújtottunk segítséget. Nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek, hogy a kihelyezett gyűjtőládákban a résztvevők segítségével 488 130 forintot gyűjtöttek össze” nyilatkozott Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója.

A szervezők ígérete szerint az egész éves Balatont népszerűsítő rendezvények folytatódnak Balatonlellén, december 4-én jön az Adventi GasztroPiknik, február 5-én pedig újra GasztroFarsang.

(Fotó: Besenyei Gergely)