„Minden üzlet a tudásról és a kapcsolatokról szól″

Talán ez a legfontosabb üzenete a bor- és gasztroturizmussal foglalkozó cégek legfontosabb nemzetközi rendezvényének, az IWINETC International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshopnak, mely minden alkalommal a világ egyik kiemelkedő borvidékén kerül megrendezésre.

 

Idén az Etna varázslatos környékén, Cataniában (Szicíla, Olaszország) tartott esemény első két napjának konferenciáján közel 20 érdekfeszítő előadást lehetett hallgatni bor- és turizmusmarketingről, a social média kihívásairól, digitális és személyes megközelítésben, illetve a borvilág régi-új desztinációiról, például. Szlovéniáról, mint butik bordesztinációról, Moldáviáról, Grúziáról. Az előadók a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek, többek között Ausztráliából, Virginiából, Görögországból, Angliából. Az egyik kiemelkedő előadás Szicília elképesztő borairól szólt, melyek a napsütötte Etna káprázatos látványában fürdenek nap mint nap.

A konferenciát követő B2B workshopon a résztvevők személyesen cserélhettek egymással információt. A rendezvényen több mint 15 országból közel 300, borturisztikában érdekelt cég képviseltette magát.


Hazánkat a rendezvényen egyrészt az exkluzív utakat kínáló Premium Incoming Utazási Iroda másrészt a Wine a’More Travel Utazási Iroda képviselte, mely évek óta fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a magyar borvidékek a maguk sokszínűségével és egyediségével minél jobban bekerüljenek a nemzetközi turisztikai célpontok közé.A rendezvény fő támogatói, Olaszország Idegenforgalmi és Műemléki Minisztériuma és Szicília Régió Idegenforgalommal, Sporttal és Szórakoztatással Foglalkozó Hivatala mindent megtettek a résztvevők kényelméért, és azért, hogy Catania vidékének ismertségét és presztízsét növeljék. Szicília tökéletes célpont azoknak a turistáknak, akik a bort nem csak a gasztronómiával, de a kultúrával, a történelemmel és az aktív kikapcsolódással akarják ötvözni, minderről a világhíres olasz vendégszeretet és kulináris élmények mellett többek között az Etna és Taormina romjai is gondoskodnak.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a rendezvény aranyszponzora Magyarország volt, és a rendezvény záróelőadásán dr. Török András, a Magyar Turisztikai Ügynökség gasztronómiáért és bormarketingért felelős igazgatója jelentette be, hogy a 2018. évi 10. jubileumi IWINETC hazánkban Budapesten kerül megrendezésre. Ez jó alkalom lesz arra, hogy a világnak megmutassuk kiemelkedő hazai borainkat, borvidékeinket és az egyedülálló tokaji aszú születési helyét.