Az épület mellett-mögött, a kastély eredeti szőlőfeldolgozó épületének helyén elkészült az önálló feldolgozó-, és erjesztőtér. Ennek a 140 négyzetméteres épületnek hármas funkciója van, 150 hektoliteres tartálytérrel rendelkezik, továbbá itt kapott helyet az iroda és a labor, valamint a kastély fűtését biztosító kazánház. A 2016-os szüret már itt került feldolgozásra.
Négyhektáros birtokáról gyönyörű borok kerülnek ki folyamatosan, nem csoda, hogy egyre-másra szerzi vele az elismeréseket: a 2013-as késői szüret a 2014-es Bayer Országos Borversenyen Aranyérmes lett ugyanúgy, mint a 2015-évi Bayer Országos Borversenyen. 2013-as száraz hárslevelűje a Média Bora lett 2015-ben, és persze mindez még csak a kezdet.
Hogy a kastély a borvidék emblematikus pontja, a borok pedig ellenállhatatlanok, arról borszakírók, borszakértők, borkereskedők, sommelier-k egy csoportja győződhetett meg a helyszínen február 10-én. A társaság tagjait a tolcsvai Waldbott kastélyban vezette körbe Bodnár Linda, a kastély háziasszonya, valamint Csoma Ernő, a település polgármestere. A borkóstolóra ezt követően a Kincsem kastély pincéjében került sor, ahol a tulajdonos mellett a tokaji borok nagymestere, a szakértőként a birtok borainak készítését segítő Szabó Dániel mutatta be az elmúlt évjáratok remekműveit. A borszakértők, borszakírók egyetértettek abban, hogy egyértelműen az elkövetkező évek, évtizedek egyik legnagyobb potenciállal rendelkező tokaji pincéjeként tarthatják nyilván a Kincsem birtokot.