Concours Mondial – Spanyolországban

Az idei borversenyre 9000 mintát és 320 kóstolót várnak a világ minden tájáról május 5-7. között. Régiónk számára egyre fontosabbá válik a megmérettetés.

 

A világ egyik legnagyobb és legelismertebb borversenyét, a Concours Mondial de Bruxelles-t idén a spanyolországi Valladolidban – a Ribera del Duero, Toro, Rueda és Cigales borvisékek közelében – rendezik meg május 5-7. között. A tavalyi, Bulgáriában rendezett versenyre 8750 minta érkezett, idén pedig további növekedést, 9000 nevezést vár a szervező Vinopres. A 320 kóstoló mintegy 60 százaléka főállásban szakújságíróként tevékenykedik, így a verseny különösen az új exportpiacokat kereső közép- és kelet-európai termelők számára bírhat jelentős reklámértékkel. A régióból egyre több kiváló minta érkezik, tavaly például a bolgár borok 40 százaléka érmet kapott, de Románia, Moldova, Csehország és Szlovákia is jól szerepelt.

A mintákat már várják a szervezők, a beküldési határidő 2017. március 3. A nevezési díj 150 euró tételenként, több tétel esetén kedvezményeket biztosítanak. További részletek a verseny weboldalán.