Főtitkárt választott a HNT (frissítés)

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa Tanácsülése bizalmi szavazást indítványozott a HNT elnökével és elnökségi tagjaival szemben.

Mint arról már korábban írtunk, lemondott a HNT elnöke, Tornai Tamás. A szervezet mostani közleménye rávilágít, hogy a bizalmi szavazás eredményeként az elnökségi tagok egyenként 70% fölötti arányban kaptak bizalmat, az elnök támogatása azonban nem érte el a 20%-ot – ennek folyománya volt a lemondás. A lemondást a Tanácsülés elfogadta.

Tornai Tamás 2013 októbere óta vezette elnökként a Hegyközségek Nemzeti Tanácsát. Az új elnök személyéről később születik döntés, a szervezet irányítását addig a HNT alelnöke látja el.

Ugyanezen alkalommal megválasztották a HNT új főtitkárát is: Dr. Brazsil Dávid 2016 januárjától tölti be ezt a pozíciót a szakmaközi szervezetben.

Frissítés:

Tornai Tamás a HNT-közlemény megjelenése után a következőket juttatta el szerkesztőségünkbe:

„A rövid írás helytelenül azt állítja, hogy a lemondásom oka a bizalmi szavazás eredménye lett volna! A folyamat tényszerűen akként zajlott, hogy a Tanácsülésnek benyújtottam a lemondásom. A beszámolóm végén ezt megismételtem, majd a két bizottsági beszámolót követően azt ismételten hangsúlyoztam.Ezt követően zajlott a valamennyi elnökségi tagot felsoroló szavazólapon a szavazás és a lemondásom ellenére kaptam – lehet hogy tévedésből – szavazatokat.”