Idén immár XVIII. alkalommal került megrendezésre a Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál. Ennek a rendezvénynek kezdetben a Vajdahunyadvár adott otthont, majd átköltözött a budapesti Grand Hotel Corinthia dísztermébe. A pandémia miatt természetesen ennek a nagyon fontos szakmai rendezvénynek is voltak megtartási problémái, de a helyzet kedvezően alakult, és az elmúlt hétvégén a budapesti Lurdy Ház konferenciaközpontjába vitt nyüzsgést a rendezvény.
A rendezvényen sor került a fesztivál díjátadó ünnepségére, majd ezt követően a délelőttitől az esti órákig lehetőség nyílt a legjobb újborok, valamint a legjobb sajtok, tejtermékek kóstolására.
A szakmai vetélkedésen Nagyarannyal díjazták Koch Csaba, valamint Taschner Kurt borait, akik személyesen vehették át az elismerést.
Taschner Kurt és Koch Csaba, a fesztivál fő díjazottai az első sorban, a borlovagok között
A móri Paulus Pincészet is kiemelkedő minőségű tételekkel képviseltette magát a megmérettetésen.
A sajtok és borok mellé kiváló házi húsipari készítmények kósrtolására is lehetőség volt.