Bozzai Zsófia átvette a Par Excellence díjat

Októberben első alkalommal került sor Budapesten a nyílt Magyar Sommelier Bajnokság, az I. Open Hungarian Sommelier Championship megrendezésére. A Szervezést a fúzióhoz közeledő Magyar Sommelier Szövetség és a Magyar Sommelier Club együtt rendezte meg. A döntő előtt a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence díjait Slezsák Zoltán elnök adta át a hat kategóriában díjazottaknak.

A bajnokságot idén a Magyar Sommelier Szövetség és a Magyar Sommelier Club együtt rendezték meg Budapesten, a Continental Hotel Budapestben. Az esemény döntőjének hétfői megnyitóján megjelent és nyitó beszédet mondott Rókusfalvy Pál, Nemzeti Bormarketingért Felelős Kormánybiztos aki az esemény fővédnöke volt Dr. Nagy István agrárminiszter úrral együtt. Az esemény főtámogatója a Magyar Bor volt. Védnöke a Magyar Bor Akadémia és együttműködő partnere a Chaine Egyesület.

Bozzai Zsófia Dr. Nagy István agrárminiszter társaságában

A Par Excellence díjazottja

A Magyar Sommelier Szövetség tavaly év végén tizedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről, amelyet évente hat kategóriában lehet elnyerni tagságának szavazatai alapján. A jelöltekről a végső döntést az elnökségi tagok  hozzák meg egyhangúlag annak figyelembe vételével, hogy a maga területén kiválóan teljesítő vállalkozások, illetve szakemberek tevékenysége mennyire járul hozzá a szervezet alapszabályában megfogalmazott általános célkitűzések megvalósulásához. Nagy örömünkre szolgál, hogy lapunk tulajdonos főszerkesztője, Bozzai Zsófia is a díjazottak között szerepel!

Bozzai Zsófia Frittmann János, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökének társaságában

A Concours Mondial de Bruxelles zsűrielnöke

Ebben a napjainkra komoly rangra szert tett elismerésben azok a hazai szakemberek részesülhetnek, akik folyamatosan és  magas színvonalon végzett munkássággal eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra minőségének növeléséhez, különös tekintettel az italfogyasztás színvonalának javítására, valamint a vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek széleskörű népszerűsítésére.

Bozzai Zsófia a felvidéki Kurt település pinceavató borbemutatóján

Szakíró kategóriában Bozzai Zsófia lett a díjazott.  Bozzai Zsófia, a Bor és Piac magazin főszerkesztője, a Bor és Piac Kft. ügyvezetője.  Szakcikkeket ír a lap print és online verziójába, folyamatosan vezeti, irányítja a Bor és Piac magazin szerkesztőségét. Szervezi, vezeti a magazin bortesztjeit. Tevékenysége azonban messze túlnyúlik a szigorúan vett borászati szakújságíráson. Nemzetközi Bormarketing terén feladati közé tartozik folyamatosan a Vinitaly Nemzetközi Borkiállításon a magyar stand szervezése, azokon a magyar borok népszerűsítét célzó előadásokat tart.

Bozzai Zsófia fiatal kora ellenére már 12 éve a Concours Mondial de Bruxelles nemzetközi borbírája, az utóbbi 2 évben zsűrielnökként. Ezen túlmenően olyan borversenyeken is bírál, mint a Vinitaly, az IBWC, a Vinagora. Bozzai Zsófia cikkeivel, előadásaival, szervező munkájával a legmagasabb szinten fejti ki tevékenységét a magyar borok népszerűsítése terén hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Dt