Nyári Borteszt – nagy fehérborok tesztje

Nyári bortesztünkön a teltebb, testesebb fehérborokra koncentrálunk. A héten várjuk még a nevezéseket és a mintákat! Tesztünkre fajsúlyosabb száraz vagy félszáraz fehérborokat várunk, ezúttal a fajta megkötése nélkül. Az alkalmazott technológiák között szerepelhet a sur lie, vagy a battonage.  A borok érlelése lehet tartályos, fahordós, amfórás, vagy akár flexcube-ban érlelt, a lényeg, hogy minimum egy éves érlelést kapjon a bor.

Ha Ön bortermelő és szeretne benevezni a bortesztünkre, akkor kérjük, hogy 4-4 palack mintát juttasson el a MATE Budai Campusára, július 15. és július 29. között.  A mintákat hétfőtől csütörtökig 9:00-15:00 óra között, pénteken 9:00- 12:00 között tudják leadni.

Cím: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai CampusSZBI Borászati Tanszék

“D” Épület, 1118 Budapest, Ménesi út 45.   Telefon: 70-219-1529

Kérjük, hogy minden esetben lássák el a borokat a szükséges dokumentációval. A nevezési lapon található információk nélkül a beküldött bort nem tudjuk értékelni!

Nevezési díj: 8 000 Ft +Áfa/tétel.  Minden termelő egy tételt díjmentesen nevezhet, előfizetőink számára további egy tétel nevezése díjmentes.

Kategóriánként a legjobb tételekről született borleírások a Bor és Piac magazinon kívül felkerülnek a borespiac.hu weboldal egy fejlesztés alatt álló aloldalára is.

Kérjük, hogy a nevezett mintákat a következő űrlapon regisztrálják legkésőbb július 25. csütörtök estig!

Szeretettel várjuk a nevezéseket!