40 Formula-1-es sztárpilóta sikertörténetei és kedvenc receptje található meg abban a könyvben, amely a How to Cook kiadó gondozásában jelent meg a Hungaroring 39. futamára. A könyv úgy mutatja be a versenyzőket, ahogyan talán eddig még nem ismertük őket.
Mészáros Sándor és Zsoldos Barna szakújságírók másfél évtizede jelen vannak a Formula-1 futamokon, amelyekről rendszeresen tudósítanak, és számos interjút készítettek a Formula-1 világának szereplőivel. Évtizedes személyes jó kapcsolatot ápolnak a jelenlegi pilótákkal és a legendákkal, a csapatfőnökökkel, a Liberty Médiával, és a FIA vezetőivel is. Találkozásaik, beszélgetéseik során különleges sztorikat jegyeztek fel, és azt is megtudták, hogy melyik pilótának mi a kedvenc étele, és hogyan viszonyulnak a gasztronómiához. A versenyzők általában hazájuk gasztronómiáját részesítik előnyben, és azt is megtudhatjuk, hogy több pilótának van saját borászata, étterme, gasztronómiai vállalkozása.
A pilóták nemzeti ételeinek bemutatását, az ételfotókat, és a könyv szerkesztését Őszy-Tóth Gábriel végezte. Az ételeket a Dorothea Hotel Budapest Pavilon Restaurant kitűnő olasz séfje, Carmine Di Luggo készítette el, a How to Cook Kiadó munkatársa, Violet food stylist közreműködésével. Az ételfotók külön érdekessége, hogy a tálalásnál – tányérok, evőeszközök, szalvéták – a pilóták autóinak, és a csapatok színei köszönnek vissza.
A könyv másik különlegessége, hogy a Formula-1-es versenyzők ételeihez neves magyar borászatok – Bodri Pince (Szekszárd), a Royal Tokaj, és a Konyári Pincészet (Balatonlelle) – ajánlottak hozzáillő borokat.
A kötetben 40 sztárpilóta szerepel: a jelenlegi 20 versenyző és 20 legenda, akik közül 17-en világbajnokok. A könyvben természetesen helyet kapott a magyarok büszkesége, Baumgartner Zsolt, és a méltán népszerű Gerhard Berger osztrák, valamint Robert Kubica lengyel versenyző is.
A „Sztárpilóták siker-receptjei” könyv a How to Cook kiadó 26. kötete, amelynek névadó szponzora az Orlen, Közép-Európa vezető üzemanyag-kiskereskedője, amely 140 töltőállomást üzemeltet Magyarországon. Fő támogatói pedig a Hungaroring, a futamok helyszíne immár 39 éve, és az Ostermann, amely a magyar futamokra a jegyeket értékesíti.
A könyv kapható a Hungaroringen, az Ostermann honlapján, a kiadónál, valamint a magyarországi könyvesboltokban is.
Mészáros Sándor a kétezres évek eleje óta foglalkozik Formula–1-es újságírással, 2004 óta az Autósport és Formula Magazin, és a Formula.hu szakírójaként. 2019-ben első magyarként a sportág az állandó akkreditációval rendelkező újságírók közé sorolta. Nevéhez több mint 130 nagydíj helyszíni tudósítása, számos exkluzív interjú, a Száguldás és cirkusz című évkönyvsorozat, valamint a Formula Podcast csatornája fűződik.
Zsoldos Barna 2006 óta dolgozik Formula–1-es újságíróként, 2010-től a Nemzeti Sport munkatársa. Az országos sportnapilap képviseletében több mint 60 nagydíjról tudósított világszerte, számos exkluzív interjúval közelebb hozva a vb-sorozat sztárjait a rajongókhoz. 2014 óta a MOB sportévkönyvek F1-es szerzője, 2020-tól az M4 Sport nagydíjközvetítéseinek stúdióvendége, 2022 óta pedig a Sportrádió tudósítója.
Őszy-Tóth Gábriel 1983-ban kezdett a Hajdú-Bihari Naplónál belpolitikai és sportújságíróként, 1993-tól pedig a Magyar Nemzet belpolitikai rovatánál, de társszerkesztője volt az újság autós mellékletének is. 2000-ben az InfoRádió munkatársa lett, majd dolgozott a Magyar Televízió Híradójában is. 2001-ben Violettel megalapította a „How to Cook” könyvkiadót. A mai napig újságíróként interjúkat készít, a könyvek szerkesztője, de portréfotózással és ételfotózással is foglalkozik. A How to Cook Kiadó az elmúlt 25 évben 26 könyvet jelentetett meg ebben a sorozatban.
„Profik vagyunk, de tudunk mosolyogni. Imádom a Formula-1-et, négy éves volt a fiam, amikor elkezdtük nézni. Minden nagyon imponál nekem, ami körbeveszi ezt a milliőt, az egyéniségek színessége, a megnyilvánulások, az, hogy a pilóták vérbeli csirkefogók. Amikor először kérdeztük őket, mindenki tréfásan megjegyezte, hogy a kedvenc étele a pizza, a hamburger, vagy a spagetti. Miután kértük őket, hogy a nemzetiségüknek megfelelő ételt ajánljanak egy nagyon színes könyv jött létre, negyven szereplővel és 28-30 ország gasztronómiájával. A pilotáknak szoros kötődésük van a gasztronomiához.” Őszy – Tóth Gábriel