Bornapokkal várják a hétvégén a vendégeket Tokajban

Tokaj, 2023. október 24. A Jézus szíve római katolikus templom és a Bacchus-kút Tokajban 2023. október 24-én. Az elmúlt héten Tokajt választotta a világ legjobb kiemelt települései közé az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO). Az alapításának 950. évét ünneplõ város 5 földrész mintegy 260 településével versengve nyerte el a Best Tourism Villages of 2023-díjat. A rangos nemzetközi díj elismerése az eddigi felújításoknak, és mozgatórugója a további, történelmi léptékû turisztikai fejlesztéseknek, melyek célja, hogy hazánk egyik legkedveltebb célpontjává váljon a világörökségi borvidék és a tokaji aszú névadó települése. MTI/Czeglédi Zsolt

Nyolc borászati kiállítóval, gasztronómiai és kézműves vásárral, valamint színpadi programokkal várják a vendégeket hétvégén a Tokaji Bornapokon.

A belvárosi boros standok mellett a rendezvény ideje alatt számos borászat nyitott pincékkel várja a látogatókat. A bornapokhoz számos partner csatlakozott. A Tokaji Borászok Asztaltársasága ismét képviselteti magát a programon, a borkóstolók és vezetett pincelátogatások mellett a legtöbb helyszínen különleges gasztronómiai élvezeteket is ígérnek a fesztiválozóknak.

A háromnapos rendezvényt a tokaji belvárosban zajló fejlesztési munkálatok miatt nem a megszokott Kossuth téren, hanem az azt övező utcákban tartják. Emiatt több forgalomkorlátozásra is számítani kell a közlekedőknek.

A „több helyszínen, élőben a borászokkal” szlogennel zajló nyárindító rendezvényen adják át a Polgármesterek borát is, ami a borvidék települései által összeadott szőlőből készülő, kereskedelmi forgalomban nem kapható borkülönlegesség.

A Tokaji Bornapokon a helyi és térségbeli zenekarok koncertjei mellett június 1-jén, szombaton este Zséda a Fesztiválkatlanban lép fel, vasárnap pedig a kubai Habana Social Club-ot láthatják az érdeklődők a Paulay Ede Színházban.

(Forrás: MTI, fotó: Czeglédi Zsolt)