Pezsgők és desszertborok tesztje következik

Szerkesztőségünk novemberben leteszteli a desszertborokat és körbejárja a hazai pezsgőkínálatot. A teszt a MATE Budai Campusán a Tanácsteremben folyik majd, együttműködve a Szőlészeti és Borászati Intézettel és az Országos Borbíráló Bizottsággal. A közelgő ünnepekre készülődve négy kategóriában várjuk a mintákat (pezsgők, késői szüretelésű tételek, tokaji borkülönlegességek, jégborok).

A pezsgőket a következő stílusokban várjuk: tradicionális pezsgők, palackos erjesztésű pezsgők, tankpezsgők, asti típusú pezsgők. Majd késői szüretelésű tételeket kóstolunk, ebbe a szekcióba az ország összes borvidékéről várjuk a mintákat. Végigkóstoljuk a tokaji borkülönlegességeket, az aszúkat, a szamorodnikat, a máslásokat és a fordításokat is. Lehet nevezni jégborral is.

Ha Ön bortermelő és szeretne benevezni a nagy ünnepi bor- és pezsgőtesztünkre, nem kell mást tennie, mint egy email kíséretében 4-4 palack mintát eljuttatni  november 14. kedd  és november 22. szerda  között 8 és 14 óra között. November 23 és november 27 között a Borászati Tanszékre várjuk a mintákat 9 és 15 óra között ( Ménesi út 45.)

Cím: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai CampusSZBI Szőlészeti Tanszék

“K” Épület, 1118 Budapest, Villányi út 29-43.   Telefon: 30-457-1990, nov. 22. után: 70-219-1529

Kérjük, hogy minden esetben lássák el a borokat a szükséges dokumentációval. A nevezési lapon található információk nélkül a beküldött bort nem tudjuk értékelni!

Amennyiben Ön tokaji termelő, akkor kérjük, hogy szállítsa a mintákat a Gróf Degenfeld Szőlőbirtokranovember 14. kedd  és november 22. szerda, reggel 8 és délután 3 óra között! Cím: Tarcal, Terézia kert 9.   Telefon: 47-380-173

A borteszt után  bemutatjuk a nagyközönségnek is a tesztre benevezett borokat a Bor(teszt)kóstoló rendezvényünkön november 30-án a MATE Budai Campusának Tanácstermében 17 és 20:30 óra között.

Kérjük, hogy a nevezett mintákat a következő űrlapon regisztrálják legkésőbb november 27. hétfőig!

Szeretettel várjuk a nevezéseket!