10 éves a Fióka

A 12. kerület legnagyobb kereszteződésében, ahol minden napszakban zajlik az élet, áll egy ikonikus épület: a régi posta filmes díszletnek is beillő téglafalú épülete egyike azoknak a budai házaknak, amik valamiféle kényelmes, békebeli időbe repítenek minket vissza. Nem véletlen, hogy 2013-ban, 10 éve itt nyitott a Fióka, ami nem flancos, nem feszengős, de hamisítatlan „budai” hely lett az évek alatt – és ezt nem csak a környék gasztróra éhes közönsége hálálja meg. A 10. évforduló alkalmából színes programokkal készülnek.

„2013-ban, egy zord, esős novemberi pénteken bontotta először szárnyait a mi Fiókánk. Teltek az évek, a betévedőkből törzsvendégek, az első randikból esküvők lettek, sok kalandot és kihívást éltünk meg együtt szeretett vendégeinkkel. A lelkesedés azóta is töretlenül visz minket előre, jó időben, rossz időben is csodás ételek, barátságos, otthonos terek várják a betérőket. A következő tíz évre is ígérhetjük: a budai vendéglátás szívügyünk marad és mindent elkövetünk a folyamatos fejlődésért” – mondja Gáti Gergely, az egyik tulajdonos.

Az élmények mellett az ételek megosztása került a középpontba az utóbbi időben, Andráskó Máté chef több mint egy éve építi a kistányéros (small plates- big taste) kreatív konyháját, ahol izgalmas, változatos ízeket pakol „kis tányérokra”, így kettesben, vagy akár többen is lehet egyszerre sok fogást kóstolni. A kiforrott koncepcióval így most igazán kerek lesz a 10 éves ünneplés: az évfordulóra egy sereg remek programmal és bulival készülnek. Egész novemberben kóstolók, kulturális események, meglepetés falatok és koktélok várják a betérőket.

FIÓKA 10. kiemelt programok

  1. Elstartol a Fióka 10. őszi koktél kínálat – Téli Álom, Medicine, Fióka Fészek, Juharka, Konfetti, Baby Bird
  2. Márton Napok: november 9-12. – Márton napi small plate-ek, borajánlatok 4 napon át
  3. Fióka Friday: november 17. – az 5. small plate-re a Fióka vendége vagy!
  4. Fióka Sliders Party: november 25. szombat – Bohém szülinapi partit régi/új törzsvendégekkel, barátokkal és mindenkivel, aki a csapattal tartott az elmúlt 10 évben.
  5. RUM kóstoló: november 29. szerda @PREMIRUM X Fióka small plates