Kamattámogatott hitellehetőség a gazdák számára

A gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár megállapította, hogy a jelenleg elérhető „normál” Agrár Széchenyi Kártya Konstrukcióhoz biztosított támogatási mérték a jelenlegi magas kamatkörnyezetben csupán kis mértékben tudja csökkenteni az agrárvállalkozások fizetendő kamatterheit.

Lóga Máté hozzátette, „tekintettel az agrárium nemzetgazdasági szerepére, a magyar Kormány határozottan fellép a mezőgazdaságot érintő finanszírozási nehézségek enyhítése érdekében, így a bajba jutott gazdák számára egy „többlettámogatott” Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt dolgozott ki”.

A „többlettámogatott” Folyószámlahitel a jelenlegi kamatkörnyezetben rendkívül kedvező, 5%-os kamatot tesz elérhetővé az agrár mikro-, kis- és középvállalkozások számára.

A termék a maximum 100 millió forint összegű, a Programot szabályozó rendelet hatályba lépésétől számított 9 hónapon belül megkötött hitelszerződések esetén vehető igénybe az Agrár Széchenyi Kártyát forgalmazó hitelintézeteknél.

(Forrás: Gazdaságfejlesztési Minisztérium)