Csak a helyi igények figyelembevételével történhet a turizmus fejlesztése

Csak a helyben élők igényeinek figyelembevételével történhet a turizmus fejlesztése – hangsúlyozta Latorcai Csaba területfejlesztésért felelős miniszterelnökségi parlamenti államtitkár Hegymagason, a XXVIII. Szent György-hegyi napok megnyitó ünnepségén.

Latorcai Csaba kiemelte: a rendezvény kapcsán az elmúlt három évtized során ismertté vált a hegy és a térség.

Mint mondta, a kormány elismeri a termelők erőfeszítéseit, 75 milliárd forintos támogatást nyújtva a munkájukhoz. A következő hét évben 4400 milliárd forint uniós forrás jut vidékfejlesztésre – tette hozzá. A második félévtől a kor kihívásainak megfelelő agrár- és vidékfejlesztési támogatást írnak majd ki, mely a tapolcai térséget, valamint a Balaton régiót hivatott fejleszteni.

A szőlő és a bor a hegy ajándéka, a tanúhegyek alkotta csodás természeti környezetben az ember otthon érezheti magát – hangsúlyozta.

Marton József, a Szent György-hegyi hegyközség elnöke a megnyitón felidézte: harminc évvel ezelőtt a rendezvény születésekor csak pár napig tartott az ünnep, azóta egyre ismertebbé válik az évről évre színesedő rendezvénysorozat.

A vasárnapig tartó XXVIII. Szent György-hegyi napok során lesz borverseny, vezetett zarándokút, bor- és ételkóstoló. A versenyre a hegyközség 90 borával neveztek a gazdák, az eredményhirdetést pénteken tartják.

(Forrás: MTI)