Elindult a nevezés a 42. Országos Borversenyre

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) az idén 42. alkalommal rendezi meg az Országos Borversenyt (OBV), a nevezési időszak elindult és május 5-ig tart. A bírálat május 17-18. között Budapesten lesz.

Háromszintű kiválasztási rendszeren alapul a borverseny, amelyre az ország mind a 22 borvidékéről nevezhetnek a borászatok az orszagosborverseny.hu honlapon.

Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és az OBV szervezőbizottságának elnöke hangsúlyozta: az elért eredmények, pontszámok visszajelzést jelentenek a termelőnek és a borvidékeknek. A háromszintű szakmai fórum kiváló szakmai alap a borvidékek számára a birtokok minőségi fejlesztésénél, az irányok meghatározásánál.

Az Országos Borverseny a fogyasztóknak is eligazodást biztosít a sokszínű magyar borok világában – tette hozzá.

Légli Ottó kitért arra, hogy az Országos Borverseny súlya  átértékelődött, 2017 óta a HNT által szervezett kül- és belpiaci promóciós eseményeken bemutatkozó borászatok kiválasztásának alapjává vált.

Az elnök tájékoztatott arról is, hogy a HNT 2,6 milliárd forint projektösszegű pályázatot nyújtott be a Széchenyi 2020 Vidékfejlesztési Programra, amelynek célja a magyar bor, mint nemzeti örökség és annak eredetvédelmi rendszerének népszerűsítése.

(Forrás: MTI)