Speciális buszjáratokkal segítik a borturizmust Tokaj-Hegyalján

Tokaj, 2022. augusztus 2. Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyûlési képviselõje a Tokajbuszról és a Tokaji Borongoló jegyrõl tartott sajtótájékoztatón Tokajban 2022. augusztus 2-án. Új, a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat, Tokajbuszokat indít a Volánbusz Tokaj térségében augusztus 5-tõl, a világörökség részét képezõ tokaji borvidék autóbuszos kiszolgálásának turisztikai célú fejlesztéséhez csatlakozott a MÁV-START is. MTI/Vajda János

Tokajbusz elnevezéssel speciális buszjáratokat indít a hétvégétől a Volánbusz, segítve a borturizmust Tokaj-Hegyalján.

Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője Tokajban, sajtótájékoztatón elmondta: a vonatokhoz csatlakozó autóbuszok péntektől járnak.

A világörökség részét képező tokaji borvidék autóbuszos kiszolgálásának turisztikai célú fejlesztéséhez a MÁV-Start is csatlakozott – tette hozzá.

A Volánbusz úgy alakította ki a nyári időszámítás alatt kétóránként közlekedő Tokajbusz-járatok útvonalát, hogy azok érintsék a történelmi borvidék fontosabb turisztikai látványosságait. A járatokról Tokaj és Szerencs vasútállomáson át lehet szállni a személyvonatokra és az InterCity vonatokra Miskolc és Nyíregyháza irányába egyaránt.

A buszok megállnak a boráról híres térség nagyon sok településén, amelyek pincéiben az utasok megihatnak egy-egy pohár bort – közölte.

Úgy vélekedett, hogy az új járatoknak köszönhetően javul a fontosabb látványosságok elérhetősége közösségi közlekedéssel, és nő az eljutási lehetőségek száma a térségbeli településekről Tokajba és Szerencsre.

A „Tokaji Borongoló” autóbuszok a Tokaj-Bodrogkeresztúr-Mád-Tállya-Rátka-Szerencs, a Szerencs-Rátka-Tállya-Mád-Bodrogkeresztúr-Tokaj-Tarcal és a Tarcal-Tokaj útvonalon közlekednek péntek esténként, valamint a szombat és vasárnap késő délelőttől késő estig terjedő időszakban.

(Forrás: MTI, fotó: Vajda János)