Átadták a Borászok Borásza 2022 díjat

Budapest, 2022. április 29. A Borászok Borásza díjjal kitüntetett, tavaly decemberben elhunyt Thummerer Vilmos unokája, Pulay Polett a 16. Borászok Borásza díjátadóján a New York Palotában 2022. április 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar mezőgazdaságnak és ezen belül a magyar bornak kiemelkedő szerepe van az ország megítélésében – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Borászok Borásza 2022 díjátadóján pénteken.

A miniszter úgy vélte, ha a rendszerváltoztatás óta minden ágazat olyan komoly fejlődésen ment volna keresztül, mint a borászat, akkor Magyarország a világ leggazdagabb és legsikeresebb országai közé tartozna. Kiemelte, az ország nemzetközi megítéléséhez hozzátartozik, hogy Magyarországon kiemelkedő bor régiók és borok vannak, ezek létrejöttéhez pedig kiváló borászok is kell, hogy legyenek. A résztvevőknek azt kívánta, hogy folytatódjon az a fejlődés, amely a magyar borászatot az elmúlt három évtizedben jellemezte.

A Borászok Borásza díjat a tavaly decemberben elhunyt Thummerer Vilmosnak ítéltek oda, aki az egri borvidéken tevékenykedett. Az elismerést unokája, Pulay Polett vette át.

Az est folyamán kihirdették a Borászok Barátja díjat is, amelyet idén Miklósa Erikának ítélték oda, valamint kiosztották a Jövő Borásza ösztöndíjat, amelyet Trinfa Henriett vehetett át.

(Forrás: MTI, fotó: Szigetváry Zsolt)