Csúcson a SZÉP-kártyás fizetések

Az első három hónapban 84,4 milliárd forintot értek el a SZÉP-kártyás fizetések, ami az egy évvel ezelőtti 46,6 milliárd forinthoz képest 81 százalékos emelkedés – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A közlemény szerint a kártyával a legtöbbet a vendéglátóhelyeken költötték a felhasználók.

Az első negyedévben fokozatosan emelkedtek a SZÉP-kártyás fizetések, januárban 23,2, februárban 26,8, márciusban 34,4 milliárd forintot költöttek a kártyákról.

A költések legnagyobb része, közel 60 százaléka mindhárom hónapban a vendéglátás alszámláról történt, míg a szálláshely alszámla részesedése közel 30 százalékos volt, 10 százalékot a szabadidő alszámláról fizették a felhasználók.

A költés mellett a feltöltések is jelentősen nőttek 2022 első negyedévében. Az adatok szerint 2021-ben 86 milliárd forintot töltöttek fel a munkaadók a kártyákra, idén január-márciusban ez az összeg 19,5 százalékkal magasabb, 102,8 milliárd forint volt.

A SZÉP-kártyákon március végén összesen több mint 155 milliárd forint állt rendelkezésre, melynek nagy része várhatóan a turisztikai szektorban hasznosul a következő hónapokban – írta a MTÜ.

(Forrás: MTI)