Új bortörvény és végrehajtási rendeletek – online szeminárium

Az új bortörvényben és végrehajtási rendeletei szakaszos hatályba lépése, valamint az ePincekönyv rendszer elindulásával számos korábban alkalmazott előírás változik meg. A hosszú egyeztetés nyomán kialakított új szabályozás minél alaposabb megismerése, valamint a hatékonyabb és gördülékenyebb jövőbeni alkalmazása érdekében az Agrárminisztérium Borászati és Kertészeti Főosztálya három alkalmas, több hétig tartó online szemináriumsorozatot indít.

Egy alkalom mintegy 2-3 órát venne igénybe. A tervezett menetrend:

  1. 2022. április 12. 9.30: Általános bevezető, szőlőtermelés és a szüret és az ezekhez kapcsolódó ellenőrzések
  2. 2022. április 19. 9.30: Borkészítés: első származási bizonyítvány, must származási bizonyítvány, termelési jelentés, regiszterek (szakmai-jövedéki nyilvántartások), bejelentésköteles borászati eljárások, forgalombahozatal, kísérőokmányok, értékesítési és készletjelentés és az ezekhez kapcsolódó ellenőrzések
  3. 2022. április 26. 9.30: Eredetvédelem és jelölés és az ezekhez kapcsolódó ellenőrzések

Az online szemináriumok Microsoft Teams platformon fognak zajlani.

A szemináriumokon az Agrárminisztérium munkatársai fognak az éppen aktuális témáról átfogó, részletes előadást tartani, amelyet azután a felmerült kérdések és javaslatok megvitatása követ. A szemináriumok eredményterméke elsősorban egy olyan részletes útmutató összeállítása, amely választ ad a jogalkalmazás során felmerülő kérdésekre. Emellett a szemináriumsorozat jó alkalmat biztosít a kialakított szabályozással kapcsolatban felmerült kérdések tisztázására, továbbá az azok nyomán felmerülő esetleges módosítási javaslatok kidolgozására.

A szemináriumsorozaton való részvételi szándékot, valamint a résztvevő kollégák listáját és elérhetőségét április 6-án (szerda) 17.00 óráig várják Domján Zsuzsanna címén (zsuzsanna.domjan@am.gov.hu).